Springvorm

Springvorm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSpringvorm

Ben jij van het bakken, dan kun je niet zonder bakvorm. De meeste taarten en cakes worden bereid in een springvorm, omdat dit zo’n handige constructie is. Je wilt namelijk dat je baksel in de gewenste vorm bakt, maar je wilt ook dat je na het bakken gemakkelijk de vorm kunt verwijderen. De springvorm is dan dé oplossing.

Springvormen vindt je tegenwoordig in uiteenlopende vormen en maten, waardoor je jouw taart nu in de meest uiteenlopende vormen kunt maken. Hoewel een springvorm taart meestal rond is, hoeft dat niet per definitie zo te zijn. Bovendien bestaat er onder ronde vormen ook nog genoeg verschil, want het hangt natuurlijk af van het aantal mensen dat van de taart gaat snoepen hoeveel taart je nodig gaat hebben. Met een springvorm wordt het in ieder geval smullen!

De springvorm van nu

De springvorm is de laatste jaren echt enorm populair geworden. Vroeger was het nog een heel gedoe om je baksel uit de vorm te krijgen, maar tegenwoordig is dat heel makkelijk. Het veersysteem dat de meeste vormen hanteren, is uiterst simpel, maar enorm doeltreffend. Bovendien beschikt de gemiddelde springvorm tevens over een speciale laag, waardoor je taart of cake sowieso niet aan de vorm blijft plakken. Dat is nog een handig!

Of je nu een hartige taart wilt bereiden of een zoete cake op tafel wilt zetten, de springvorm is jouw vriend in de keuken. Doordat je niet meer hoeft op te letten of je de vorm nog wel los gaat krijgen en of je baksel aan de rand zal blijven plakken, kun je je helemaal richten op de taart of cake zelf. Jammie!

De ideale springvorm

De meeste vormen beschikken over de moderne toeters en bellen die je wenst, maar dan blijven er nog tal van zaken over waar je jouw keuze op kunt baseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende kenmerken?

  • Materiaal: Van welke materiaal moet jouw springvorm gemaakt zijn? Aluminium? Staal? Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen en kermerkende kleur, zoals zwart of zilver, dus ga even na wat jij belangrijk vindt.
  • Afmeting: Hoe groot moet jouw taart worden? Ga jij voor een springvorm van 28 cm voor een relatief kleine taart of voor een springvorm van 30 cm voor een iets grotere variant? Meet dus vooral eens hoeveel cm jij nodig hebt.
  • Vorm: Hoewel de ronde springvorm nog altijd het populairst is, zijn er ook varianten in de vorm van een hart of rechthoek. Dat maakt jouw baksel pas echt uniek!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen!