Staande spiegel

Staande spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorStaande spiegel

Eigenlijk ben je altijd constant bezig met het verder inrichten en aanpassen van je interieur. Je ziet altijd wel iets waarvan je denkt: “Dat zou ik wel graag in mijn huis willen hebben.” Een staande spiegel is voor veel vrouwen een echte droom. Een staande, elegante spiegel in het wit, zwart of misschien wel een andere mooie kleur. Droom jij ervan om als Marie-Antoinette de weelde en luxe in huis te halen, dan brengt een staande passpiegel de charme van het verleden terug.

Een staande passpiegel is meestal lekker groot, zodat je jezelf van top tot teen kunt bewonderen. De meeste vrouwen vinden dan ook een mooi plekje in de slaapkamer. Heb je het slim gespeeld, dan heb je uiteraard je eigen inloopkamer waar jouw kleding, tassen en schoenen mooi zijn gestald. Een staande passpiegel is dan onmisbaar om je outfit te controleren. Ga voor wit en mix het met hout voor de mooiste woonaccessoires.

koloniale staande spiegel

Zoveel keuze

Er is veel keuze in het design van een staande spiegel. Je kan kiezen voor een moderne staande spiegel, of een staande spiegel met een mooie barok rand eromheen. Vaak komt een spiegel te staan in de buurt van de kast, maar wist je dat er nog veel meer plekken in het huis en zelfs de tuin zijn om je staande spiegel een plekje te geven? Met de juiste verlichting en een paar andere woonaccessoires er omheen komt een staande spiegel goed tot zijn recht en is het een echte aanvulling op je interieur. Hieronder een selectie van wat allemaal mogelijk is met een staande spiegel.

Design

Bij een staande spiegel denken we natuurlijk als eerste aan een mooie design spiegel in de slaapkamer in de buurt van de kledingkast. Maar alleen een spiegel is zo saai. Kleed de staande spiegel aan met een paar leuke woonaccessoires die erbij passen, zoals een krukje, en zorg voor mooie sfeerverlichting om de staande spiegel tot zijn recht te laten komen.

staande spiegel in scandistijl

Een spiegel staande houden

Lekker eenvoudig is hij zeker, de staande spiegel. Je zet hem neer en hij verzet geen poot meer. Elke lichtval is anders. Om jezelf echt van alle kanten te bewonderen, wordt het tijd voor iets anders. Kantelen maar! Een staande passpiegel houdt normaal gesproken zijn pas, maar kan natuurlijk ook gewoon kantelen.

Je kent vast wel die authentieke spiegels die een soort kiepsysteem hebben, waardoor je ze lekker kunt buigen. Zo pas je jouw kijkhoek gewoon aan de lichtinval aan. Passen maar!

De staande spiegel past overal

Een ander idee voor in de slaapkamer, en zeker eentje voor de fashion liefhebbers; neem in plaats van een enkele staande spiegel, twee staande spiegels. Zo kun je jezelf kleden in de mooiste kleding en het vanuit twee verschillende hoeken bekijken!

staande spiegel omgebouwd tot kast

Aan de slag: je staande passpiegel pimpen

Een staande passpiegel is doorgaans vrij neutraal en stiekem een beetje saai. Wil jij een droomexemplaar in huis hebben staan, dan ga je gewoon zelf aan de slag met naald en draad. Met onderstaande tips tover jij je staande passpiegel om tot een waar kunstwerk!

  • Een staande passpiegel is lekker lang en dus biedt het je tal van knutselmogelijkheden! Gebruik glittersteentjes, mozaïekkralen of kleine diamantjes om een bling bling item te creëren.
  • Ook met stof kun je veel doen: heb je nog stukjes kant liggen of zijn er oude lappen stof waar je niets mee doet? Knip lange linten of kleine details en plak ze langs de kanten of in de hoekjes. Heerlijk kitsch en oh zo romantisch.
  • Verf is je beste vriend, en die van je kinderen, tijdens het versieren van een staande passpiegel. Leef je uit met je vingers en gebruik goud en zilver voor een delicaat effect.
  • Een grote staande passpiegel kun je ook mooi combineren met kleine spiegeltjes. Ga voor een spiegelkamer als art detail in je woning en varieer erop los.

staande spiegel in klassieke stijl

Ook buitenshuis

Als je graag in de tuin bezig bent en altijd denkt aan mogelijkheden om een originele tuin te creëren, gebruik dan een staande spiegel. Maak van een dood hoekje een leuk prieeltje met een spiegel erin. Telkens als je langs loopt zie je de staande spiegel en zo creëer je een unieke aanblik in de tuin.

Je kan een spiegel natuurlijk ook kwijt in de gang, bij binnenkomst valt de spiegel gelijk op. Ook hier geldt weer, zorg voor een mooie verlichting om de spiegel extra naar voren te laten komen.

Als laatste past een spiegel ook prima in de badkamer. Zet de spiegel neer op een plek waar je er makkelijk voor kan staan. Een paar spots erop en de spiegel is geschikt om je haar en make-up te doen zonder dat er iets anders in de weg staat, echt ideaal!

staande spiegel in moderne woonkamer

Ontdek Westwing

Een staande spiegel kun je overal kopen, maar wil je een exclusief spiegeltje tegen de muur hebben staan? Ga dan naar Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop waar je de mooiste spiegels kunt vinden met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Vind dé spiegel van je dromen en laat je met het Westwing online magazine inspireren voor een perfect gestylede kamer!