Stalen koekenpan

Stalen koekenpan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorStalen koekenpan

Tegenwoordig worden we overladen met allerlei keuzemogelijkheden. Gewoon een koekenpan kopen zit er niet meer in voor de meesten. We kunnen kiezen uit allerlei verschillende soorten materialen met elk hun oneindig veel unieke kenmerken. Lastig hoor, een koekenpan kopen. Maar wat dacht je van gewoon een stalen koekenpan?

Stalen koekenpannen worden al gebruikt sinds de industriële revolutie en zijn eigenlijk nog steeds erg populair. Professionele koks en hoog aangeschreven restaurants maken veelvuldig gebruik van deze alleskunner. Het lijkt er echter op dat in de Nederlandse keuken een stalen koekenpan een beetje uit het oog verloren raakt. En dat is eeuwig zonde! Een stalen koekenpan heeft een levenslange levensduur en je kan er echt alles mee bakken, zonder last te hebben van vastbakkende gerechten. Meer weten? Lees dan verder!

Opties met de stalen koekenpan

Pannen zijn pannen, maar de stalen koekenpan is toch even net wat anders! Stalen pannen zijn makkelijk in gebruik en kunnen voorzien worden van vrijwel ieder product. Koekenpannen en braadpannen zijn roestvrij te verkrijgen en zijn een uitstekende toevoeging aan je pannenset. Ben jij helemaal overtuigd van stalen koekenpannen? Gebruik ze anders als basis voor je pannenset. Een goed alternatief voor een stalen koekenpan is een koekenpan speciaal voor inductie.

Hoe gebruik en onderhoud ik een stalen koekenpan?

  • Je kan je stalen koekenpan gebruiken voor het maken van eitjes, pannenkoeken en vlees, zonder dat deze aanbakken.
  • Eiwitrijke gerechten kun je op matig vuur bereiden en voor het scherp aanbraden van je vlees kan je de pan op een hoog vuur zetten.
  • Je kan gewoon metalen spatels, essen of vorken gebruiken. De pan zal niet beschadigen, dus berg je houten of kunststof keukengerei maar weer op in de kast.
  • Na gebruik is het verstandig je stalen koekenpan af te spoelen met warm water. Probeer afwasmiddel te vermijden.
  • Probeer niet te veel aan het onderhoud van de pan te doen. Na een tijdje wordt de pan gewoon donkerder en lelijker, maar dat is goed voor je pan. Het creëert namelijk een natuurlijke antiaanbaklaag.

Kenmerken en voordelen van een stalen koekenpan

Nog even een aantal kenmerken en voordelen van een stalen koekenpan op een rijtje. Als je nog niet overtuigd was, kan dit weleens de genadeslag worden:

  • Staal is een natuurlijk materiaal, waardoor een stalen koekenpan beter is voor het milieu dan kunststof.
  • Je bespaart energie doordat staal een uitstekende warmtegeleider is.
  • Stalen koekenpannen geven een goed bakresultaat.
  • Een koekenpan van staal kan op alle soorten warmtebronnen gebruikt worden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.