Steakmessen

Steakmessen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSteakmessen

Niets zo vervelend als wanneer je een perfect biefstukje gebakken hebt, maar je het stuk vlees uiteindelijk nog verschrikkelijk moet toetakelen omdat je geen scherp steakmes tot je beschikking hebt om het mee te snijden. Je zou natuurlijk je grote koksmes erbij kunnen pakken maar dit is wellicht een beetje overdreven. Steakmessen doen dan dienst als keukenhulp.

Maar niet alleen is je stuk vlees verpest na al dat raggen met en bot mes, de eettafel zou er ook zomaar ontwricht van kunnen raken. Dus in plaats van het etentje uit te laten lopen in een ontwrichte situatie en het kopen van een nieuwe eettafel, lees je hier snel meer over de vlijmscherpe oplossing voor dit probleem: steakmessen.

Onmisbaar

Zoals vele huis-, tuin- en kuikenartikelen zijn steakmessen onmisbaar in ieder huishouden waar regelmatig een goed stuk vlees de revue passeert. Het verschil tussen steakmessen en gewone messen is dan ook dat steakmessen specifiek bedoeld zijn om vlees mee te snijden. Nu heb je steakmessen in allerlei verschillende uitvoeringen, maar je herkent een steakmes altijd aan de lengte en aan de vorm. De lemmetlengte van een steakmes is meestal zo’n 11 tot 14 cm en loopt altijd af in een spitse punt.

Allerlei soorten steakmessen

Het verschil tussen steakmessen zit hem vaak in de snede en het heft.

  • Steakmessen vind je in principe met twee verschillende sneden: met kartel en zonder kartel. Daarnaast zit er vaak wel enig verschil in de soort kartel.
  • Het heft kan uit verschillende materialen bestaan. Dit kan gaan om een kunststof heft of een houten heft en soms is het heft zelfs één met het lemmet. In dat geval bestaat het steakmes vaak volledig uit staal.
  • Let er bij het aanschaffen van een steakmessenset altijd op dat het lemmet van rvs is. Zo’n set bestaat meestal uit 3 t/m 6 stuks steakmessen.

Een knap staaltje werk

De kwaliteit van het vlees en het bereiden ervan zijn niet de enige factoren die meespelen in het kunnen nuttigen van een lekker en sappig stuk vlees. Want zelfs met goede steakmessen kun je een goed stuk vlees nog verpesten. De truc zit hem in het snijden van het vlees. Snijd een biefstuk bijvoorbeeld altijd tegen de draad in. De draad is de manier waarop de spiervezels door het vlees lopen. Door het op die manier te snijden, behoudt het vlees een mooie structuur en zijn smaak. Bon appétit!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.