Steeklaken

Steeklaken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSteeklaken

Met een steeklaken haal je een slaapkamerhulp in huis die met gemak multifunctioneel genoemd mag worden. Een betrouwbaar laken als deze laat je nooit in de steek. Het beschermt in de eerste plaats het matras tegen vocht. Zeker bij patiënten in de zorg is dat geen overbodige luxe. Een ondoordringbaar doek zorgt dat de volgende patiënt zich met een gerust hart op het matras kan parkeren. Dat is wel zo netjes. Bedplassen is een onschuldig incident dat elk kind overkomt, maar een ware teistering voor je matras. Een steeklaken zorgt ook voor een bescherming van het matras, doordat het vocht niet doorgelaten wordt.

Nog niet overtuigd? Laten de gebruiksmogelijkheden je dan op andere gedachten brengen. Wat te denken van:

  • In de zorg waar meerdere patiënten hetzelfde matras moeten gebruiken
  • Voor thuis bij jonge kinderen, zodat bedplassen in een oogwenk is opgeruimd
  • Voor het kantelen van ouderen die dat moeilijk zelf kunnen

Legio mogelijk dus voor een op het oog zo’n simpel lakentje. Daar kan je jezelf behoorlijk in vergissen. Mantelzorgers en gediplomeerde verzorgers hebben al jaren baat bij dit hulpstuk. Het is daarmee niet meer weg te denken uit elk ziekenhuis of verzorgingstehuis.

Uitstekend laken

Bij een steeklaken komen, anders dan de naam doet vermoeden, geen messen aan te pas. Slechts een eenvoudig ogend laken doet al het werk. Hoe een kleine handeling zoveel werk uit handen kan nemen. Kortom: een uitstekend laken. Deze must-have is makkelijk uit te wassen en zo moeiteloos meermalig te gebruiken. Dat werkt een stuk milieuvriendelijker dan wegwerplakens. Good for the planet, good for you!

Het steeklaken als hulp bij het kantelen

Patiënten die uit zichzelf moeilijk kunnen draaien in bed, door ziekte of ouderdom, moeten daar een handje bij geholpen worden. Natuurlijk wil jij die helpende hand wel toesteken. Soms vraagt het echter een hoop kracht om die persoon op zijn zij te krijgen. Wat is er dan makkelijker dan een steeklaken waarmee je de kanteling eenvoudig kunt maken? Door aan het laken te trekken, kan de patiënt zich snel en veilig op zijn zij draaien. Verzorgers hebben het al zwaar genoeg, die mogen best een beetje ontlast worden. Met een steeklaken kan een kind de was doen. Ook zo’n kekke steeklaken dat al het zware werk op zich neemt? Dat kan! Proberen is overtuigd raken.>/p>