Steigerhouten bureau

Steigerhouten bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSteigerhouten bureau

Steigerhout is hout dat op een bepaalde manier bewerkt is, waardoor het eruitziet alsof het zo van buiten komt. Het is één van de laatste trends op woongebied om meubels van steigerhout in je interieur te plaatsen. Vind jij steigerhout erg mooi en zie je dat het liefst overal in terug? Dan is een steigerhouten bureau misschien wel wat voor jou.

Een steigerhouten bureau heeft een ruwe uitstraling, staat erg stoer en is ook nog eens erg praktisch. Je kunt het steigerhouten bureau in verschillende kleuren verven, zoals wit of grijs, maar de kleur van het steigerhout zelf zorgt juist voor een unieke uitstraling. Ben je zelf niet zo’n klusser? Dan kun je het steigerhouten bureau ook laten bewerken.

Van buiten naar binnen

Steigerhout wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen en buitenaccessoires, maar tegenwoordig zie je het ook steeds meer binnenshuis. Tafels, stoelen, kasten en bankjes van steigerhout nemen sterk toe in populariteit. Ook het steigerhouten bureau wint terrein. De steigerplanken trend verplaatst zich dus eigenlijk van buiten naar binnen! Het steigerhouten bureau is groot, praktisch en kan op verschillende manieren worden vormgegeven, bijvoorbeeld als een hoekbureau. Op die manier is er ook voor jouw interieur een bijpassend steigerhouten bureau. Steigerhout is gewoon ontzettend veelzijdig!

Steigerhouten bureau groen wit lades modern industrieel

Een steigerhouten bureau voor jouw inrichting

Wil je overgaan tot de aankoop van een steigerhouten bureau? Dan zijn er een aantal opties waar je rekening mee kunt houden. Neem je wel of geen lades onder het bureau, hoe breed moet het blad worden en welke kleur moet het hout krijgen? Wellicht ben je op zoek naar een bureau met een klik systeem? Allemaal vragen waarvan het best lastig kan zijn om over het antwoord te beslissen. Hier zijn alvast wat tips om het je wat gemakkelijker te maken:

  • Steigerhout heeft een best wel opvallende structuur en wordt vaak in brede, stoere planken gezaagd. Daarom is de kans groot dat het steigerhouten bureau de eyecatcher van jouw interieur gaat zijn. Zorg er dan voor dat de meubelen eromheen wat neutraler zijn, zodat jouw speciale bureau echt in het oog springt.
  • Van je studeer- of werkhoekje ook een gezellige plek maken? Zoek er dan een bijpassende, maar comfortabele stoel bij en leg daar wat lekkere kussens in. Op die manier kun je tussen het werken door ook even ontspannen en daarna weer aan de slag!
  • Meer meubelen van steigerhout plaatsen rondom het steigerhouten bureau? Zorg er dan wel voor dat die in dezelfde kleur en afwerking zijn, zodat je niet het idee krijgt dat je op het strand tussen een verzameling drijfhout loopt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.