Stenen beelden

Stenen beelden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorStenen beelden

Wil je deze zomer iets bijzonders met je tuin doen, zonder alles helemaal om te gooien? Heb je zin in iets anders en misschien iets extravagants? Kijk dan eens ter inspiratie naar hoe grote paleistuinen en parken zijn ingericht.

En zie hier vele stenen beelden terugkomen! Mooi en authentiek, in de vorm van dieren of stenen fonteinen. Je kan er alle kanten mee op. Kies wat bij je (woon)stijl past en verrijk je terras met een stenen beeld!

Stenen beelden in beroemde tuinen

Waar je die beroemde tuinen met beelden kunt vinden?

 • Denk bijvoorbeeld aan de tuinen van Versailles;
 • Of de tuinen van Paleis Het Loo.

Met hun vijvers, fonteinen en bloemperken zijn het ware lusthoven waar het heerlijk toeven is: zittend op een bankje aan het water of slenterend langs de vele indrukwekkende stenen beelden.

Zou het niet fantastisch zijn om zelf zo’n tuin te hebben, zodat je wanneer je maar wilt, kunt wegdromen tussen heerlijk geurende bloemen en het gekletter van de fonteinen!

Beeldige tuin

Het goede nieuws is dat je helemaal niet zo’n grote paleistuin hoeft te hebben. Om diezelfde sfeer en uitstraling in je eigen voor- of achtertuin te halen, kun je een aantal mooie stenen beelden in je tuin zetten. Met een (kleine) stenen fontein en een stenen beeld in het midden maak je het plaatje helemaal compleet.

Stenen beelden geven je tuin een prachtige, “paleisachtige” en romantische uitstraling. Je kunt kiezen uit eindeloos veel verschillende soorten stenen beelden in verschillende soorten steen, zoals marmer, graniet, serpentijn of albast. Kies bijvoorbeeld uit:

 • Stenen beelden van abstracte mensfiguren
 • Stenen beelden van dieren
 • Stenen bustes op een sokkel
 • Stenen beelden van mythologische figuren
 • Stenen beelden van Boeddha’s

Zet je stenen beelden neer op een plek waar ze het meeste tot hun recht komen. Afhankelijk van het soort en de grootte van het stenen beeld:

 • Kan dat in een hoek zijn;
 • Maar ook langs het tuinpad;
 • Aan de rand van de tuinvijver;
 • Tegen de schutting of in een planten- of bloemenperk.

Een zeer bijzonder stenen beeld is een boeddhabeeld. Zet een stenen boeddha daarom ook op een ereplaats, omgeven door mooie groene planten. Zorg ervoor dat de stenen boeddha de gehele tuin overziet: hij schijnt geluk te brengen en ervoor te zorgen dat alles in je tuin beter groeit!

Wil jij deze zomer een nieuwe look voor je tuin, geef deze dan een bijzondere uitstraling met stenen beelden en waan je in een eigen paleistuin!

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar meer mooie accessoires voor op je terras of je balkon? Neem dan eens een kijkje op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tuinaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan.