Stoffen wandbekleding

Stoffen wandbekleding

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorStoffen wandbekleding

Op zoek naar een creatieve nieuwe boost voor in huis? Iets waar je niet al te veel voor op de hals hoeft te halen, maar waar wel iedereen van zal staan te kijken? Iets van een rustgevende schoonheid?

Aan stoffen wandbekleding had je waarschijnlijk nog niet gedacht! Een niet al te voor de hand liggende optie om een muur mee te bekleden en dus heel origineel. Met stoffen wandbekleding bereik je op al één kleine muur een groots effect.

Soorten stoffen wandbekleding

De meest voor de hand liggende manier om een muur van stof te voorzien is te kiezen voor een behang gemaakt van stof. Als je dat een te lastig idee vindt, dan kun je ook uitkijken naar stoffen wandpanelen. Die zet je gewoon voor de muren zonder het gedoe van behang!

Bij stoffen wandbekleding gaat het vooral om het soort stof dat je kiest. Dessins of kleuren zijn dan een tweede.

Met de textuur van stoffen wandbekleding bepaal je namelijk de uitstraling. Stoffen wandbekleding is meer dan andere soorten wandbekleding tastbaar, heeft vaak een reliëf en is daardoor levendig. De soort stof  en de verwerking bepaalt die levendigheid.

  • Linnen heeft een vrij grove structuur waarbij de weving van de draden duidelijk te zien zijn. Het is de meest natuurlijke en duurzame optie wanneer je kiest voor stoffen wandbekleding.
  • Katoen is fijner, maar dunner en heeft minder zichtbaar effect qua structuur.
  • Met fluweelachtige stoffen wandbekleding maak je je huis letterlijk aaibaar! Een glimmend, warme textuur dus.

Welk effect met stoffen wandbekleding?

Voordat je elke dag tegen de wand aan wilt leunen om te genieten van een voelbaar, zachte muur, bedenk toch eerst even welke sfeer je wilt creëren met de stoffen wandbekleding..

Een aantal uitgesproken stoffen zorgen voor een specifieke stijl:

  • Donkere, zwarte of paarse, fluweelachtige stoffen wandbekleding geeft een duidelijke glamouros sfeer.
  • Rust, warmte en huislijkheid creëer je met een beige, licht linnen stoffen wandbekleding. Lichtheid past in een landelijke setting en de stoffen uitstraling zorgt voor de rustige noot.

Make it royal met stoffen wandbekleding

Maak van je muur een echte knuffelmuur door de stoffen wandbekleding te capitonneren! Kies een mooie stevige stof en laat je muur vullen. Het capitonneren brengt je naar luxe paleizen en in royale sferen!

Met stoffen wandbekleding maak je je huis chique en stijlvol!