Stoompan

Stoompan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorStoompan

Een bereidingswijze die over het algemeen niet zo vaak wordt gebruikt; stomen. Het stomen van vlees of groente is vaak gezonder dan te bakken met olie, omdat bepaalde ingrediënten zoals vitamines, maar ook de smaak en aroma op deze manier behouden blijven. De elektrische stoompan is hiervoor dus de ideale uitkomst.

Met de elektrische stoompan of stoomkoker kun je meerdere gerechten tegelijkertijd laten stomen. Daarnaast zorgt het niet-alledaags ontwerp ervan ervoor dat het in de keuken een echte eyecatcher wordt!

Wat is de elektrische stoompan?

Wat gezond eten betreft, ben je bij de elektrische stoompan aan het juiste adres. De elektrische stoompan bestaat uit een aantal verschillende componenten:

  • Het deksel
  • De verdelers
  • Grillhaken
  • De stoominzet
  • Twee of meerdere pannen

Materialen & werking

De pannen zijn in de meeste gevallen gemaakt van RVS, waardoor het goed bestand is tegen de combinatie van warmte en water. Ook keramiek, aardewerk en aluminium zijn veelgebruikte materialen hiervoor. De pannenbodem bevat een aantal gaten, waar de stoom die wordt gegenereerd doorheen kan ontsnappen. In een enkelvoudige elektrische stoompan is een afzonderlijke stoominzet te vinden. Met de verdelers kun je instellen hoeveel stoom je door laat gaan. De pannen doe je in een verwarmingselement, dat je aansluit op netspanning. Medels regelknoppen op dit verwarmingselement stel je de gewenste tijd en temperatuur in om zo tot de juiste bereidingstijd te komen.

Veelzijdig

De elektrische stoompan is geschikt voor het stomen van allerlei voedsel, zoals vis, pasta, groenten en rijst en is een erg goed idee tijdens het gourmetten. De combinatie van gegrild vlees en gestoomde groenten zorgt voor een lekkere afwisseling van krokante stukken vlees met zachte en smaakvolle groenten of vis. Maak van ieder etentje een gezond en culinair hoogstandje!

Reiniging

De pannen zelf zijn vaatwasbestendig, dus is schoonmaken geen probleem. Het verwarmingselement vergt iets meer reinigingsaandacht. Vanwege het elektrische aspect kun je deze niet zomaar even in aanraking laten komen met water. Er wordt aangeraden na ieder gebruik even met een droog of licht-vochtig doekje over het verwarmingselement te gaan en ook de binnenkant goed af te vegen. Zo voorkom je eventuele waterschade die door het vocht aangebracht kan worden.

Iedereen die van (gezond en lekker) eten houdt, zou een elektrische stoompan in huis moeten hebben. Niet alleen komt het jouw eetpatroon ten goede, maar met een elektrische stoompan in huis heb je ook nog een apparaat in de keuken waar niet iedereen het bestaan vanaf weet en dus dé eyecatcher van de keuken wordt! Fashion and function dus!

Aankomende sales