Sushi mes

Sushi mes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSushi mes

Sushi maak je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf: de ingrediënten voor sushi zijn in bijna elke supermarkt te vinden en de Japanse recepten liggen voor het oprapen. Maar vergeet van te voren niet een speciaal sushi mes aan te schaffen! Want dat maakt het hak- en snijwerk een stuk aangenamer!

Een sushi mes is een mes dat vaak een lang lemmet heeft en vlijmscherp is. Gewone keukenmessen zijn niet altijd scherp genoeg om vis te snijden. Ook is er verschil tussen messen voor vlees en messen voor vis. Messen voor vis zijn maar aan een kant scherp. Daarom zijn sushi messen ook alleen maar geschikt voor of rechtshandigen, of linkshandigen en niet voor beiden.

SOORTEN SUSHI MESSEN

Een santoku sushi mes is een mes dat speciaal geschikt is voor het snijden van sushi en sashimi. Het santoku mes is niet alleen geschikt voor het snijden van vis, maar hiermee kun je ook goed groenten en fruit snijden. En top staaltje Japanse snijdkunst!

Het Japanse yanagiba mes wordt speciaal gebruikt om rauwe vis mee te snijden. Rauwe vis heeft namelijk een speciale structuur en dit sushi mes is daarom goed geschikt omdat het heel erg scherp is en blijft. Een yanagiba mes heeft een lang lemmet waardoor je in een keer door de rauwe vis kunt snijden en zo de meest mooie en perfecte stukken vis kunt gebruiken voor je sushi.

Een sushi mes wordt vaak uit een heel stuk staal gesneden, waardoor het mes heel scherp is en blijft. De sushi messen zijn niet geschikt om te wassen in de vaatwasmachine. Je hoeft ze na gebruik alleen maar af te spoelen met warm water en wat afwasmiddel. Zo blijven de messen in de beste conditie.

ZELF SUSHI MAKEN

De lekkerste sushi maak je natuurlijk zelf!Maar voor het snijden van de sushi heb je naast een goed sushi mes ook een goede techniek nodig. Gooi je Japanse snijdkunsten in de strijd!

* Maak voordat je gaat snijden je sushi mes goed nat. Hierdoor blijft het niet kleven aan de rijst en kun je makkelijk door de sushi rol heen snijden.

* Zet niet teveel kracht op je sushi mes. Je mes is scherp genoeg om op eigen kracht door de sushi rol te gaan. Als je hard op de sushi rol drukt, heb je kans dat de rol zijn mooie ronde vorm verliest en je ingrediënten er aan de zijkanten uit komen.

* Heb je hardere ingrediënten zoals bijvoorbeeld komkommer, maak dan een zagende beweging met je sushi mes. Dit helpt om makkelijker door je sushi rol heen te gaan zonder deze te beschadigen.

Eet smakelijk!

Aankomende sales