Sushimatje

Sushimatje

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSushimatje

Sushi heeft de afgelopen jaren de Japanse keuken echt op de kaart gezet. Sushirestaurants met het all-you-can-eat concept schoten als paddestoelen uit de grond. Maar sushi is met wat oefening best goed thuis te maken. Probeer het eens! Zo heb je een impressive hapje om aan je vrienden te serveren!

Wat heb je nodig? Onmisbaar om zelf sushi te maken is, naast alle ingrediënten uiteraard, een sushimatje. En wie het echt goed wil aanpakken zorgt ook voor eetstokjes en een leuk japans servies om de sushi op te serveren.

De Japanse keuken

Net als in veel Aziatische landen staan noedels en rijst centraal in de Japanse keuken. Een van de bekendste gerechten is sushi. Maar er zijn nog meer gerechten die je kent uit de Japanse keuken:

  • Misosoep
  • Sashimi
  • Teriyaki
  • Yakatori
  • Wagyu

Wist je dat?
In de Japanse keuken het niet alleen draait om smaak, maar het oog wil ook wat. Japanse gerechten worden dan ook altijd mooi gepresenteerd!

We love sushi!

Zelf sushi maken is heel leuk om te doen. Je moet er wel even de tijd voor nemen en de eerste keer zullen je sushirollen misschien nog niet de schilderijtjes zijn die je kent uit de sushirestaurants. Maar oefening baart kunst. Dus laat je niet ontmoedigen!

Het koken van de Japanse rijst is een heel precies werkje. Een belangrijke tip: Gebruik altijd speciale sushi-rijst en geen normale rijst. Eerst moet je de rijst een paar keer goed wassen. En ook de verhouding water:rijst is essentieel om goede plakkerige rijst te krijgen. Met rijstazijn breng je de rijst op smaak.

Wat heb je verder aan ingrediënten nodig?
Nori, oftwel de vellen zeewier en verder kun je kiezen voor producten die jij lekker vindt. Rauwe vis, garnalen, krabvlees, lente-ui, komkommer, avocado en omelet worden veel gebruikt.

Het rollen van de sushi doe je met behulp van een sushimatje. In het Japans heet dit matje gemaakt van bamboe, Makisu.

Presenteer je sushi met typische Japanse smaakmakers als soyasaus, wasabi en ingelegde gember.

Je sushimatje schoonmaken  

Je wilt niet dat je sushimatje onder de bacteriën gaat zitten, dus na gebruik je matje goed schoonmaken is van groot belang. Leg het matje in heet water te weken en verwijder alle rijstrestjes met een afwasborstel. Laat je matje vervolgens goed drogen voordat je deze weer opbergt.

Tip!
Je kunt ook een stukje plastic folie op het matje leggen, zo voorkom je dat de rijst tussen de bamboe latjes gaat zitten.

Thuis aan de slag met de Japanse keuken? Met een sushimatje kun je vrijblijvend experimenteren met het maken van sushi. 

Aankomende sales