Taartplateau

Taartplateau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTaartplateau

Een gezellige high tea met vriendinnen, een verjaardagstaart op een feestje of zoete cupcakes presenteer je net even wat leuker op een mooi taartplateau of leuk cakestandaard. Je zou het misschien niet zo snel denken, maar er zijn vele soorten en stijlen voor het taartplateau. 

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar er zijn vele soorten en stijlen voor het taartplateau. Laat je inspireren en ontdek welk model je het beste kunt gebruiken!

Verschillende vormen en stijlen

Het standaard taartplateau heeft vaak een brede, lage voet, maar je kunt ook kiezen voor de iets chiquere variant met een hogere poot. Een taartplateau in antieke, romantische of brocante stijl is vaak wat stijlvoller uitgevoerd, wellicht in wat luxueuzer aandoend materiaal zoals metaal, zilver of aardewerk, of mooi versierd glaswerk.

Een eenvoudig taartplateau kan gemaakt zijn van:

  • Plastic
  • Kunststof
  • Aardewerk

Maar je hebt ook bijzondere uitvoeringen in hout of zelfs karton. Deze laatste variant op het taartplateau kun je overigens ook zelf in elkaar zetten als je beschikt over dik karton: het pootje maak je door twee voetjes (op het platte vlak, met inkeping erin) kruislings in elkaar te schuiven. Je kunt ze ook kopen met vrolijke opdrukken en dessins en na eenmalig gebruik weggooien.

Materiaal en kleur

Ook kleuren en opdrukken bepalen voor een groot gedeelte de stijl van het taartplateau. Houd je van speels en kleurrijk, dan kun je kiezen voor een simpel ontwerp met:

  • Stippen
  • Strepen
  • Abstracte figuren
  • Verschillende kleuren

Tip!
Een gekleurd taartplateau in zachtroze of babyblauw is erg leuk om je beschuit met muisjes op te presenteren als er een babytje is geboren.

Opdruk en versiering

Een taartplateau kan simpelweg glad zijn waardoor hij eenvoudig schoon te maken is na gebruik, of een leuke opdruk of mooie gravure hebben in het geval hij van metaal of zelfs zilverwerk is gemaakt. Soms heeft het een opstaand randje waardoor de taart niet van het taartplateau af kan glijden. Dit kan mooi versierd zijn.

Het antieke zilveren taartplateau staat bijvoorbeeld bekend om zijn gravures op het taartplateau zelf en de afwerkingen aan de zijkant. Een brocant taartplateau heeft bijvoorbeeld bloemmotieven of ruches aan de onderkant.

De stolp

Soms zit er bij een taartplateau ook een stolp, maar vaak kun je die er ook los bij kopen. Ideaal als je buiten eet of de taart wat langer wil bewaren. De stolp kan van transparant plastic of kunststof materiaal gemaakt zijn of natuurlijk van glas. Er bestaan ook gekleurde stolpen of van metaal, waardoor het nog even een verrassing blijft wat er nu precies onder de stolp zit. Een stolp heeft vaak een ronde vorm met een ronde knop of sierlijk handgreepje aan de bovenkant. Soms is de vorm echter wat hoger en vierkanter, ideaal voor hoge taarten.

Tip!
Je kunt een taartplateau of de stolp wat opleuken door ze te voorzien van een gestrikte lint. Maak aan het lintje een etiket waar je opschrijft wat voor taart je hebt gemaakt, en de presentatie is af!

Taartplateau als accessoire in keuken of woonkamer

Een taartplateau is een leuk accessoire dat een servies compleet maakt. Zorg ervoor dat de taartbordjes en thee en koffiekopjes in dezelfde stijl zijn; extra leuk als je een feestje hebt of met je vriedinnen een gezellige high tea houdt!

Op het dressoir 
Heb je een dressoir of wandmeubel in je keuken, dan is dit serviesgoed inclusief taartplateau natuurlijk uitermate geschikt om tentoongesteld te worden! Leuk met een brocante vitrinekast of een whitewash dressoir dat een vintage uitstraling heeft. Een taartplateau inclusief bijpassende bordjes zijn ook goed te combineren met een bordenrek met antiek serviesgoed in dezelfde stijl of een houten kastje met landelijke gordijntjes en koloniale accessoires zoals schalen of kannen.

In de keuken
Je kunt een taartplateau ook op een tafel of dressoir in de keuken zetten met wat leuke accessoires erop. Wat (nep)fruit of een paar droogbloemen of mooie rozen trekken gelijk de aandacht. Je kunt op je taartplateau ook wat mooi verpakte snoepjes of er zelfgebakken koekjes op leggen en op je koffietafel in de woonkamer neerzetten.

Een taartplateau kan tenslotte ook goed dienst doen als origineel ‘dienblad’ of serveerplateau voor tijdens de koffie of thee; leg er theelepeltjes op en zet er mooie suiker- en melkkannetjes op bijvoorbeeld!

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige taartplateau vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan taarplateau’s en andere keukenaccessoires.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw taartplateau is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.