Tafelblad

Tafelblad

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafelblad

De eet- of keukentafel is voor veel mensen het hart van het huis. Hier wordt met het gezin aan gegeten en de dag besproken. Het ontbijt, lunch en diner gebeuren aan deze tafel en op rustige ochtenden in het weekend is het hier heerlijk bijkomen van een drukke week. Aan het tafelblad is te zien dat er aan deze blikvanger in het huis echt geleefd wordt.

Om de tafel zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk dat het tafelblad goed wordt onderhouden. Schuren, lakken en verven zijn klusjes die je regelmatig moet doen, zodat de tafel weer een tijdje vooruit kan. Op zoek naar een nieuwe tafel? Ook dan is het tafelblad een belangrijk onderdeel om naar te kijken.

Tafelblad in je eigen stijl

De keukentafel is een groot object waar je niet omheen kunt. Daarom is het belangrijk dat de tafel aansluit bij jouw woonstijl en past bij de rest van je interieur. Koop je een tafel die je eigenlijk niet heel mooi vindt, dan wordt de tafel een doorn in het oog. Het tafelblad zie je als eerste, dus hier moet je als goed op letten bij het kopen van een nieuwe tafel. Weet je niet helemaal wat bij jou past of wat jouw stijl is? Dan lees je hier een paar tips over materialen en verschillende soorten tafelblad:

  • Zit je het liefst aan een houten tafel? Vergelijk dan verschillende soorten tafelbladen met elkaar, zoals beuken of eiken. Hout kun je vaak schuren en lakken in een donkere of lichte kleur, dus een houten tafelblad kun je nog aanpassen naar je eigen voorkeur.
  • Hou je meer van een moderne en industriële inrichting? Dan is een tafelblad van glas misschien wel wat je zoekt. Een glazen tafelblad in combinatie met metalen poten staat erg mooi in een moderne inrichting.
  • Lopen er nog kleintjes rond bij jou thuis? Dan is een dik tafelblad hetgeen wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat er geen dingen kapot gaan. Op een dik tafelblad kan veilig en gezellig geknutseld, gegeten en gespeeld worden.

Zorg goed voor je tafel

Om zo lang mogelijk van je mooie eettafel te genieten, bescherm je het tafelblad natuurlijk met een leuk tafelkleed. Tafelkleden zijn niet alleen goed om het materiaal te beschermen, maar ze zorgen ook voor kleur en gezelligheid. De meeste mensen hebben voor elke gelegenheid een ander tafelkleed in huis. Het mooie linnen voor tijdens etentjes, en plastic dat makkelijk afneembaar is voor gezellige knutselmiddagen. Voor welk tafelkleed ga jij?

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen!