Tafeldecoratie

Tafeldecoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafeldecoratie

Men zegt wel ‘Less is more’, maar met enkele aanpassingen kun je iets basics snel omtoveren tot iets nét iets leukers. Met mooie tafeldecoratie kun je jouw salontafel, eettafel, tuintafel of welke tafel dan ook op subtiele wijze al een leuke retouchering geven.

De tafel wordt gebruikt om aan te zitten en te eten, of om andere woonaccessoires op uit te stallen. Met welke functie jij jouw tafel of tafels ook gebruikt, je kunt deze altijd een leuk extraatje geven met verschillende soorten tafeldecoratie!

Mogelijkheden met tafeldecoratie

Tafeldecoratie kun je altijd en in elke gelegenheid toepassen; of je nu een groot feest geeft met tientallen gasten, of gewoon een leuke, vrolijke sfeer wilt creëren in huis. Het aankleden van je tafel begint meestal met kleine dingen, zoals het plaatsen van een mooie vaas in het midden van de tafel, of het bedekken van je tafel met een tafelkleed. Je kunt jouw tafeldecoratie zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Thematische tafeldecoratie

Een leuk idee om toe te passen, is jouw tafeldecoratie toe te spitsen op een bepaald thema. Tafeldecoratie is namelijk verkrijgbaar in verschillende feestdagthema’s. Denk aan tafeldecoratie voor:

  • Pasen
  • Koningsdag
  • Sinterklaas
  • Kerst en Oud & Nieuw

Paasfeest tafeldecoratie

Met de feestdagen kun je allerlei leuke ornamenten gebruiken. Versier je tafel met Pasen door leuke porseleinen konijnenbeeldjes toe te voegen. In combinatie met een pastelgeel of –groen onderkleed en handgeschilderde eitjes, heb je de complete Paassfeer in huis gehaald.

Plaats in het midden van de tafel een rieten mandje, waarin je het bestek in laat liggen. Bekleed de binnenkant van het mandje in dezelfde kleur van het tafelkleed en laat jouw Paasontbijt beginnen!

Koningsdag tafeldecoratie

In de trend van Koningsdag kleur je je huis oranje! Wat dacht je van een oranje tafelloper met de initialen van onze koning op beide uiteindes? Leg de tafelloper over de gehele lengte van jouw tafel, of doe er twee over de dwarslengte.

Op deze manier legt de tafelloper als het ware een connectie met de persoon aan de andere kant van de tafelloper en heb je een gezellige sfeer aan tafel met z’n vieren!

Sinterklaas tafeldecoratie

Wat tafeldecoratie met Sinterklaas betreft, kun je vrij snel klaar zijn. Het uitstallen van simpele dingen, zoals de chocoladeletters en chocolademuntjes kunnen al heel veel betekenen voor de versiering in dit thema.

Kerst en Oud & Nieuw

Met Kerst en Oud & Nieuw kun je kiezen voor een tafelkleed of tafelloper in de kleuren donkerrood of donkergroen. Mooi is als je servetten opvouwt naast het uitgestald zilverwaar, die dezelfde print hebben als het tafelkleed. Maak het geheel af met een glimmende kandelaar in het midden van de tafel en vrolijke kerstplacemats onder ieder bord.

Seizoensgebonden tafeldecoratie

Ook kun je je tafel decoreren naar het seizoen van het jaar. Tafeldecoratie voor het lente- en zomerseizoen wordt gekenmerkt door het gebruik van vrolijke, frisse kleuren. Denk hierbij aan:

  • Pastelkleuren
  • Felle kleuren

Kies voor een tafelkleed met een kuikentjes- of zonnebloemenopdruk, om de zonnige periodes van het jaar kracht bij te zetten. Combineer dit op de eettafel met plastic servies in soortgelijke kleuren, om de uniformiteit te behouden.

Of kies juist voor mooi wit keramisch servies om een contrast te creëren. Tafeldecoratie voor het herfst- en winterseizoen gaat meer gepaard met de donkere kleuren, zoals bruintuinten, paars, donkerblauw en donkerrood.

Donkere tafeldecoraties houden de warmte in huis meer vast, waardoor je een knusse sfeer in huis creëert. Licht het geheel op met kaarsen om sereniteit in huis te creëren. Je kunt hierbij gaan voor de klassieke witte kaarsen, maar om extra sfeer toe te voegen, zijn gekleurde kaarsen de perfecte uitkomst.

Lavendelpaarskleurige kaarsen of bordeaux rood zijn erg goed te combineren in elk interieur. Plaats deze op een aluminium of zilveren kandelaar, zodat deze de echte eyecatcher wordt in jouw huis. Met al deze verschillende tips voor het toepassen van tafeldecoratie in huis, kun je aan de slag met het versieren van jouw eigen tafel of tafels! Creëer de sfeer die je wilt!

Westwing online shop

En waar kun je voor een mooie prijs prachtige tafeldecoraties vinden? Nou, bij Westwing! Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires decoraties. Voor elke gelegenheid vind je bij Westwing dé tafeldecoratie die je nodig hebt.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tafeldecoratie is nog maar één klik bij je vandaan!