Tafelkleed

Tafelkleed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafelkleed

Verjaardagen, bruiloften, romantische diners – feestelijke gelegenheden, keuze aan tafelkleden is er genoeg! Maar waarom beperken we het gebruik van een tafelkleed tot bepaalde dagen? Deze aankleding voor de eetplaats is niet alleen mooi en zet stijlaccenten, maar vervult ook nog een uiterst praktische functie.

Met een tafelkleed maak je met slechts een product een mooi plaatje van je tafel! En je hoeft niet bang te zijn voor vlekken op de tafel. Zeker als je een gezin hebt met kleine kinderen is dit een uitkomst!

Voor een luxe gevoel aan tafel: het tafelkleed

Stel je eens voor… een zwoele zomeravond in de tuin of op het dakterras met een mooi gedekte tafel met een katoenen tafellaken, prachtig servies en het heerlijkste eten! Je geniet niet alleen van het gezelschap en het goede eten maar alles voelt net even extra bijzonder door zo’n wit tafelkleed.

Maar ook in huis kan een tafelkleed prachtig en praktisch zijn. Bijvoorbeeld bij:

  • Een verjaardag of feestje met veel kinderen. Leg een papieren tafelkleed op tafel en laat de kids lekker kleuren en spelen. Zo weet je zeker dat je tafel ongeschonden uit de strijd komt!;
  • Het dagelijkse diner. Niet iedereen is fan van placemats. Maar eten aan de tafel waar ook aan wordt gewerkt bijvoorbeeld, vindt niet iedereen fijn. Met een tafelkleed blijft je tafel niet alleen schoon maar maak je er ook een prachtig plaatje van.

Tafelkleed van stof

Classy en stijlvol zijn tafelkleden van katoen of linnen of kwalitatief damast, omdat ze worden gebruikt wanneer het vieren van eten op het programma staat. Wij vinden ze in rood-wit geruite variant bij onze favoriete Italiaanse restaurant, in stralend witte glorie op de bruiloftstafel en op elke tafel, die bijzonder en uitnodigend is gedekt.

De lijst van voordelen van een stoffen tafelkleed is lang:

  • Ze stralen exclusiviteit uit;
  • Tafelkleden kunnen goed met bijpassende servetten worden gecombineerd;
  • En ze bieden niet alledaagse tafelaccessoires zoals zilver bestek, servetringen, bloemen en kaarsen een geschikte basis.

Een wit stoffen of katoenen tafelkleed verandert de tafel en kamer in een paar seconden en straalt een feestelijk flair uit. Wit stoffen tafelkleden zijn bijzonder populair, toch zijn ze ook degenen die de meest vlekken laten zien. Maar dat mag het plezier van deze tafelkleden niet bederven!

Met de juiste trucs zoals galzeep, zout, mineraalwater, citroenzuur en andere huismiddeltjes en in extreme noodgevallen met professionele reiniging , straalt het stoffen tafelkleed zoals nooit tevoren.

TafelkleedTafelkleed van tafelzeil

Tafelzeil is gecoat katoen en één van de meest populaire materialen voor tafelkleden, omdat het makkelijk te onderhouden is en toch nog in mooie design verkrijgbaar is.

Heb je kleine kinderen die ook soms een glas omstoten of graag tomatensaus op de tafel morsen? Dan is het witte katoenen tafelkleed zeker geen goed idee en een tafelzeil het perfecte alternatief.

Het tafelkleed is weer schoon zodra je het met een spons hebt afgeveegd. Tafelkleden van tafelzeil zijn ook ideaal voor buiten, omdat ze ook niet stuk gaan bij een onverwachte regenbui of andere verraderlijkheden van het outdoor leven.

Tafelkleed als stijlvol accessoire

Zelfs als er niets te vieren valt en het eten allang is opgeruimd, mag het tafelkleed blijven liggen en matcht met het totaalbeeld van de kamer. Tafellinnen staat chique en luxe in elk huis! En waarom zou je ook eigenlijk niet voor elke maaltijd aan een tafel met tafeltextiel gaan zitten?

Een minimalistische tafelloper in een gedempte kleur straalt rust en elegante terughoudendheid uit en past in een kamer met strakke lijnen, elegante kleuren en Scandinavisch design.

Als je liever een kleurrijk en vrolijk exemplaar hebt, vind je mooie tafelkleden in vele kleuren en prints, die ook mooi als onderdeel van een retro kamer werken. Een grof linnen tafelkleed in wit of blauw straalt maritieme decoratieve thema’s uit en maakt zo’n look perfect af.

Shop mooie tafelkleden!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke accessoires voor in huis, design meubels, het mooiste tafelkleed, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Ook fijn: je winkelt bij Westwing altijd met flinke korting!

Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.