Tafelkleedgewichtjes

Tafelkleedgewichtjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafelkleedgewichtjes

Door tafelkleedgewichtjes aan het tafelzeil te hangen, blijft je tafelkleed altijd goed hangen! Aan de hand van zware elementen dat met een knijper aan het tafelzeil wordt vastgemaakt, zorgen de gewichtjes ervoor dat de wind geen mogelijkheid krijgt om onder het tafelkleed te komen! Tafelkleedgewichtjes kun je ook binnenshuis gebruiken! Tafellinnen verschuiven gemakkelijk van plek als er mensen aan de eettafel zitten. Met tafelkleedgewichtjes is dat niet meer een probleem!

In de zomer zit je niets liever dan in je eigen tuin om met je gezin heerlijk te lunchen of te dineren! Aan de grote tuintafel dat gedekt is met een prachtig papieren tafelkleed stoor je je alleen aan één ding. Door sporadische windvlagen waait het tafelkleed af en toe omhoog. Spullen op tafel verschuiven van plek en moet het tafelkleed regelmatig recht worden getrokken. Hoe kun je dit voorkomen?

Soorten tafelkleedgewichtjes

Tafelkleedgewichtes zijn de perfecte oplossing voor een goed liggend tafelzeil op de tuintafel! Afhankelijk van de grootte van de tafel heb je minimaal vier gewichtjes nodig. Heb je een rechthoekig eettafel? Dan is het aan te raden om zes tot acht tafelkleedgewichtjes aan het tafelkleed op te hangen.

Het principe van een tafelkleedgewichtje is dat een zwaar element aan een knijper hangt die je vervolgens aan het tafelzeil vastmaakt. Er zijn ook tafelkleedgewichtjes in een vorm van een knijper die al zo waar wegen om als gewichtjes te kunnen fungeren!

Er zijn tafekleedgewichtjes verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo heb je gewichtjes in de vorm van een cupcake, koe of handtas.

Tafelkleedgewichtjes zijn vaak verkrijgbaar in dozen van :

 • 4 stuks
 • 6 stuks
 • 8 stuks
 • 10 stuks

DIY: creëer je eigen tafelkleedgewichtjes

Wil je unieke gewichtjes aan het tafelzeil hangen? Ga aan de slag en creëer je eigen tafelkleedgewichtjes!

Welke producten heb je nodig voor zelfgemaakte tafelkleedgewichtjes?

 • Lint
 • Zes stukjes stof (kleur naar keuze)
 • Zand
 • Zes knijpers
 1. Vul elk stukje stof met wat zand.
 2. Knoop het vervolgens dicht met lint en zorg dat er een stuk lint blijft hangen.
 3. Hang dit bolletje aan het tafelzeil vast met een knijper.

Voilà: zelfgemaakte tafelkleedgewichtjes!

Geen verschuivend tafellinnen meer door prachtige tafelkleedgewichtjes!