Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafellamp hout

Zonder lampen kun je maar weinig. Van hanglampen tot bureaulampen en van buitenlampen tot houten tafellampen, iedere lamp heeft zo zijn eigen charme en functie. Een tafellamp hout past eigenlijk bij iedere andere tafel van hetzelfde natuurlijk materiaal. Ideaal te combineren en altijd handig om bij de hand te hebben!

Daarnaast zijn velen gek op de charme van zo’n tafellamp door de mooie, natuurlijk uitstraling die hout heeft. Ook zijn deze lampen in verschillende houtsoorten verkrijgbaar, waardoor het vinden van een passend exemplaar nog makkelijker wordt. Werk of zit je dus vaak aan een tafel en heb je behoefte aan meer licht, kies dan voor de tafellamp van hout.

Tafellamp hout moderne industriële stijl grijs steen houten look

Zo gebruik je een tafellamp hout

Lees je vaak een boek of tijdschrift aan tafel, werk je vaak thuis nog even door of houd je ervan om creatief bezig te zijn aan jouw tafel? Een tafellamp van hout kan dan een uitkomst bieden. Nooit meer zit je zonder licht en doordat je een tafellamp makkelijk verplaatst, heb je altijd licht op de plek waar jij verlichting nodig hebt.

Ook kinderen hebben veel profijt van een tafellamp! Hout is immers erg robuust en kan daardoor wel tegen een stootje. Laat de kids lekker kleuren aan een tafel met zo’n houten tafellamp en ze kunnen tot in de late, donkere uurtjes creatief bezig blijven. Zo kom jij lekker tot rust en hebben zij de tijd van hun leven.

Als je in de zomer graag lang buiten zit, kan een tafellamp ook uitkomst bieden. Bovendien sluit de tuin goed aan op een tafellamp, hout is namelijk in veel tuinen terug te vinden. Zo’n houten tafellamp heeft een natuurlijk uiterlijk en past daardoor ook prima op je tuintafel. Zo geniet je voortaan zonder zorgen van het buitengevoel.

DIY: maak je eigen tafellamp hout

In de winkel en online vind je allerlei tafellampen van hout, die verschillen in kleur en model. Van een exemplaar in het wit tot een model met een patroon, praktisch alles is tegenwoordig te vinden. Als je echter een uniek exemplaar wilt, dan maak je gewoon lekker zelf een tafellamp. Hout is immers gemakkelijk te bewerken! Ga op deze manier te werk:

  1. Kies een houtsoort.
  2. Zaag je hout op maat.
  3. Houd rekening met draden en de lamp zelf.
  4. Werk het hout goed af en geef het eventueel een kleurtje.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.