Tafellinnen

Tafellinnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafellinnen

Bij het organiseren van een klein of groot diner is er een allesomvattend begrip dat een groot aandeel heeft in de aankleding; tafellinnen. Van chique diner tot een gezellige, informele barbecue of kinderfeestje; het geheel is pas écht af met tafellinnen!

Tafellinnen is een vorm van tafeldecoratie die je nodig hebt om de stijl of thema van jouw georganiseerde gelegenheid te completeren. Het eerste wat jouw gasten zien is de presentatie van het geheel, waaronder dus ook de tafel. Met tafellinnen maak je jouw tafel binnen enkele ogenblikken aantrekkelijk!

Zet de toon

Tafellinnen is de verzamelnaam voor allerlei stoffen decoratie die je toe kunt passen op de tafel. Denk hierbij aan servetten, het tafelkleed of de tafelloper. Een juiste combinatie van deze elementen kan de toon zetten voor jouw diner. Hoe chique of luxueus maak jij jouw etentje?

Tafelkleed

De meest sfeerbepalende vorm van tafellinnen is het tafelkleed. Een basic eet- of tuintafel kan erg mooi zijn, maar straalt niet altijd een specifieke emotie uit. Voor een feestje of diner doe je daarom iets extra’s. Je spreidt het tafelkleed over de tafel en je creëert letterlijk in één vlaag een leuke Paas-, Kerst- of verjaardagssfeer aan tafel. De kracht van het tafelkleed zit ‘m in verschillende aspecten. Ten eerste is het materiaal veelal bepalend voor de sfeer die je wilt creëren. Tafellinnen van zijde en katoen zijn kenmerkend voor chique gelegenheden, zoals een bruiloft of een doopfeest. Papieren tafellinnen gaan het best met Pasen of kinderfeestjes; gelegenheden die niet zo’n zware lading hebben. Naast het materiaal is ook het kleurgebruik belangrijk. Donkere kleuren stralen meer rust uit en passen ook bij de chiquere gelegenheden, waar felle kleuren drukte en feest uitstralen.

Tafelloper

Onder tafellinnen verstaan we ook de tafelloper, die je zou kunnen gebruiken bovenop of in plaats van het tafelkleed. Met een tafelloper voeg je al snel nette en verzorgde look toe aan jouw diner. Het mooie van dit tafellinnen is de vorm. Aan uiteindes van de tafel hangen de flappen van het kleed omlaag in een driehoeksvorm. Voor een persoonlijke tint aan het etentje kun je je eigen initialen in de tafelloper laten borduren of kiezen voor een mooi patroontje. Ook hier zijn de kleur en het materiaal veelal bepalend voor de sfeer!

Servetten

Om tot slot de presentatie netjes af te maken, zijn er de servetten. Servetten kunnen op allerlei manieren gevouwen worden om originaliteit en creativiteit bij te dragen aan het geheel. Van papieren servetten tot aan zachte, dikke katoenen; door een waar vouwkunstwerk te maken van je servetten, maak je de tafel eettafel tot een waar feest!

Dit zijn dus de basics voor tafellinnen. Hoe klein of groot jouw etentje ook is; met tafellinnen is de toon altijd gezet! Eet smakelijk!