Tafelzeil

Tafelzeil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTafelzeil

Er zijn vele soort tafelkleden en dus ook gegarandeerd voor elke gelegenheid. Tafelkleden en tafellinnen worden echter snel kreukelig en vies. Voor dagelijks gebruik is het dus een voordeel als het tafelkleed wasbaar is. Een tafelzeil als tafelkleed biedt dit voordeel, al is zijn populariteit niet alleen hier aan te te schrijven. De toepassingen voor een tafelzeil als tafelkleed zijn eindeloos!

Iedereen die gelooft dat het tafelzeil op tafel een overblijfsel is uit grootmoeders tijd, die heeft de verscheidenheid en het nut van dit type tafelkleed gemist. Het tafelzeil is vandaag de dag nog steeds een trendy decoratie voor op tafel!

Wat is een tafelzeil?

Hoewel het vaak als synoniem wordt gebruikt, is een tafelzeil niet per se een tafelkleed. Over het algemeen is het slechts een verwijzing naar hetmateriaal,

Een tafelzeil hoort op tafel, dat is duidelijk. Tenslotte geldt – waar gegeten en gedronken wordt, word ook geknoeid en dus is het gewoon praktisch als u het tafelkleed snel en hygiënisch kunt schoonmaken.

In de keuken
De mogelijkheid om snel en hygiënisch schoon te maken is echter niet alleen bij het eten een voordelige eigenschap, maar ook bij koken en bakken. Daarom kan een tafelzeil ook in de vorm van een tafelkleed of tafellinnen in veel keukens als onderlegger op de keukentafel en werkbladen gevonden worden.

Tijdens het knutselen
Wie graag knutselt, weet een tafelzeil ook te waarderen, omdat dit de meubels in de werkkamer, kinderkamer, woonkamer en keuken tegen lijm, kleefstof en verf beschermd. Als deze knutselspullen op de meubels of vloer komen, zijn deze vaak niet meer te redden, terwijl het het voor tafelzeil niets uitmaakt aangezien je dit met schoonmaakmiddelen en water kunt behandelen. Er zijn echter ook gevallen waar zelfs de beste schoonmaakmiddelen niets meer kunnen uitrichten. In tegenstelling tot tapijten, vloeren en meubels kan een tafelzeil snel en goedkoop vervangen worden zodat alles er weer als nieuw uitziet.

Het wordt echter aanbevolen om het oude en bevuilde tafelzeil, ondanks de vlekken of krassen en scheuren door scharen , toch te bewaren. Deze kun je bij een volgende knutselmiddag gewoon weer gebruiken, of er een andere toepassing voor vinden. Je kunt het bijvoorbeeld als matje in de tuin gebruiken, wanneer je op je blote knieën onkruid wilt wieden.

Tafelzeil: in alle kleuren en patronen

De tijd dat een tafelzeil alleen maar verkrijgbaar was in een ouderwets bloemenmotief of in een weinig aansprekende kleur, is allang voorbij. Tegenwoordig is er een ruim scala aan kleuren, patronen en designs, die de oude alledaagse tafelkleden van oma meteen doen vergeten.

Voor tafelzeil is van alles mogelijk: van pasteltinten en gedempte kleuren, die zelfs de ruwste tafels een elegante afwerking geven, tot felle neonkleuren. Geen wonder dat het een revival beleefd ondanks dat het eigenlijk nooit helemaal uit de mode is geweest.

Naast de kleuren maken ook prachtige designs en patronen tafelzeil tot een echte musthave, die ondanks zijn praktische eigenschappen, veelzijdigheid en functionaliteit ook een huis accessoire is dat een kamer iets extra’s geeft.

Reinigen tafelzeil

Na het eten, knutselen of koken is het tafelzeil behoorlijk vies geworden.Hoe kun je een tafelzeil het beste reinigen? Nou, dat is heel simpel. Gebruik een zachte spons en een emmer met warm water. Vergeet niet om wat allesreiniger in het het water te doen en je bent klaar om het zeil om handen te nemen.

Tip! 
Gebruik nooit een schuurspons of afwasborstel. Dit kan het prachtige tafelzeil beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Waar te koop?

Waar vind je voor een mooie prijs een prachtig tafelzeil? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan tafelkleden en andere woonaccessoires. Met of zonder prints, met vrolijke en neutrale kleuren en met diverse patronen!

Dat niet alleen. Elke dag vind je nieuwe aanbiedingen en een brede selectie aan mooi en exclusieve producten met korting tot 70%!

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete tafelzeil, voeg het toe aan je winkelmandje en jouw tafelzeil is nog maar één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog op?