Tape

Tape

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTape

Binnen de categorie ‘verslavend leuk’, is dit zeker een gevaarlijke kanshebber voor de koppositie. Dus je bent bij deze gewaarschuwd! Wie eenmaal begint met experimenteren, zal moeite hebben om zichzelf te bedwingen.

Hét DIY-item waar het hier om gaat is: tape. Hoe praktisch tape is, wist MacGyver ons al lang te vertellen. Maar zodra je ontdekt hoe je met tape je hele interieur een facelift kunt geven, ben je vast en zeker hooked.

De voordelen op een rijtje

Tijdelijk
Hou je ervan om regelmatig je interieur te wisselen? Dan zul je het tijdelijke karakter van dit DIY-product ongetwijfeld waarderen. Want als je het niet leuk meer vindt, dan haal je het er zo weer af.

Kleurrijk
In een handomdraai kleur aan je interieur. Tape is er in alle kleuren van de regenboog. Van neonkleuren tot aan pastelkleuren, met strepen, met stippen, met figuren en met teksten.

Veelzijdig
Of het nu gaat om een creatieve uitspatting of een snelle noodreparatie: tape biedt uitkomst!

De keuze uit verschillende soorten

Bepaal voor je aan je klus begint aan welke kenmerken je tape moet voldoen. Waterafstotend, transparant, dubbelzijdig, elastisch, overschrijfbaar of gewoon kleurrijk? Veelgebruikte soorten zijn:

  • Washi tape
  • Duct tape
  • Afplaktape
  • Dubbelzijdig tape
  • Isolatie tape

Creatief met tape

Voor creatieve projecten is masking tape, ook wel washi genoemd, ideaal om te gebruiken. Niet alleen heb je keuze uit vele verschillende kleuren, ook laat de tape geen lijmresten achter als je het weer verwijderd. Hierdoor is de tape zonder problemen te gebruiken op veel plekken in je interieur, zoals je muren, vloeren, meubels en accessoires.

Inspiratie op de muur
Voor je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse portie inspiratie maak je met tape een quote op de muur van je slaapkamer. Een paar prikkelende voorbeelden:

# Follow your dreams they lead the way
# Today has been cancelled go back to bed
# Close your eyes and dream away
# Life is too short to wear boring clothes

Op de kinderkamer…

Regent het buiten, of is het al donker, maar zit je kinds nog bomvol energie? Maak met tape een hinkelbaan op de vloer. Zo kunnen je kids binnen lekker buitenspelen! Ook leuk:

# een autobaan op de vloer
# de naam van je kind op de slaapkamerdeur

Pimp je woonaccessoires
Simpele accessoires en een stukje tape. Je kunt helemaal los en het resultaat is vaak verrassend leuk. Bloemenvaasjes, kruidenpotjes, waxinelichtjes, spiegels, maar ook een lege wijnfles veranderd met wat tape in een originele kandelaar.

Maak je eigen fotowand
Een lege muur tover je snel om tot een persoonlijke fotowand, zonder gaten te hoeven boren in je glad gestucte wand. Gebruik dubbelzijdig tape om de foto’s aan de muur te bevestigen of kies er juist voor om de foto met een opvallend stukje tape aan de muur te plakken. Ook een fotolijstje van tape is eenvoudig te maken. Een speels effect krijg je door verschillende manieren te combineren. ‘Omlijst’ een foto met een dubbele rand, een ander met een enkele rand. Wees ook niet bang om verschillende kleuren te mixen.

Een leuk effect op je meubels
Met tape geef je dat saaie houten ladenkastje, je wc-deur, of zelfs je verwarming een unieke look.

Klussen met tape

Naast alle creatieve manieren, blijft het ook gewoon een fijn hulpmiddel bij het klussen. Een muur netjes schilderen begint bij het afplakken van de randjes. Het is vaak even een klusje, maar een strak resultaat is gegarandeerd. Ook om kleurvlakken op je muur te schilderen is tape onmisbaar.

Maak je een meubel van MDF platen? Gebruik dan een stukje tape om de platen op de juiste plek te houden tijdens het drogen van je houtlijm. Zodra de lijm droog is verwijder je de tape.

Een markering met tape is vele malen duidelijker dan een klein potloodstreepje. En een beetje klusser weet hoe essentieel juiste maatvoering is. Meten is weten!

Dus of je nu een klusser of stylist bent, je bent gewaarschuwd: tape is onmisbaar en verslavend leuk!