Taupe behang

Taupe behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTaupe behang

Stel, je wilt graag een basis voor in je interieur. Een kleur waarmee je makkelijk kan combineren en waarbij je opvallende meubels en woonaccessoires kan plaatsen. Of wil je juist een rustig kleuren pallet doorvoeren in je hele huis?

Met taupe behang op de muur creëer je tegelijk warmte en rust. Het is een mooie zachte kleur tussen bruin en grijs, waardoor je er eigenlijk alle kanten mee op kan. Maak een combinatie van koude en warme tinten voor een mooi geheel.

Soorten taupe behang

Taupe behang op een muur kan enorm veel warmte uitstralen in huis, zeker wanneer deze in een rustige kleur is. Elke saaie wand kan ermee aangekleed worden en zo extra sfeer geven in een ruimte. Maar welk soort behang sluit nu het best aan op jouw woonwensen?

  • Papierbehang heeft als grote voordeel dat het goedkoop is en in vele verschillende stijlen en structuren te verkrijgen is. Wel is dit soort behang redelijk snel toe aan vervanging, maar hierdoor kan je wel goed variëren met behang in huis.
  • Vinylbehang kan in tegenstelling tot papierbehang veel meer hebben. Daarom is taupe behang op vinyl ook geschikt voor in de badkamer of keuken. Het is makkelijk schoon te houden en stevig van structuur.
  • Vliesbehang is het meest gemakkelijk aan te brengen op een muur. Taupe behang van dit soort kan namelijk zonder behangtafel aangebracht worden en heeft enkel lijm nodig. Dus wanneer je het misschien in eerste instantie scheef hebt opgehangen, kan je dit gewoon nog herstellen.

Naast al deze soorten behang kan je ook je muur bekleden met taupe behang van textiel. Dit behang heeft een extra chique uitstraling die in combinatie met verschillende glanzende materialen en kleuren een luxueuze sfeer geeft in je interieur.

Taupe behang – ook in jouw interieur

Door de neutrale look van taupe behang, kan je er iedere ruimte in je huis mee bekleden. En zo ook elke woonstijl, van klassiek tot hip en modern.

  • Woon je in een huis met een Scandinavische flair? Dan kan taupe behang heel mooi gecombineerd worden met licht houten materialen en pastel tinten. Een rustige mix van zachte kleuren.
  • Of ben meer fan van de Shabby Chic woonstijl? Dan kan taupe behang met een sierlijke print in dezelfde kleur stijlvol gemixt worden met hout en decoratieve kussen in wit, grijs en oudroze.
  • Daarnaast kan jouw Bohemian interieur ook verrijkt worden met een behang in de kleur taupe. Mix het met diverse kleurrijke materialen en verwerk een goud glinster in het behang. Trendy en eclectisch in huis.

Taupe behang kan verder ook heel goed een modern interieur aanvullen. Hou het in een donker taupe en combineer verder met wit en strakke materialen. Zo krijg je een warme tint in een serene ruimte.

Op zoek naar meer inspiratie om je huis een warme look & feel te geven? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Hier vind je de nieuwste interieurtrends, allerlei styling tips & tricks en home updates om van jouw huis een fijn warm huis te maken.