Teak bijzettafel

Teak bijzettafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTeak bijzettafel

Robuust, stevig en vierkant: de teak bijzettafel is voor mensen die niet bang zijn om hun interieur te voorzien van een stoer meubelstuk. Teakhout is mooi donker en heeft van zichzelf een bewerkt uiterlijk, waardoor de teak bijzettafel een krachtige uitstraling heeft. Mooi in een landelijk interieur, maar ook in een woning waar industrieel design de boventoon voert.

Een bijzettafel heeft vaak iedereen wel in huis. Meestal zijn dit weinig opvallende meubels die alleen tevoorschijn worden gehaald wanneer dat nodig is, tijdens bijvoorbeeld een verjaardag. De teak bijzettafel is anders. Deze tafel verdient zijn eigen plek in je interieur en is een echte eyecatcher.

retro teak bijzettafel naast landelijke beige fauteuil

Ruimte en gemak

Vanwege het gewicht en de omvang van een teakhouten bijzettafel is het vaak lastig hem te verplaatsen. Teakhout is zwaar, stevig en massief. Bedenk daarom goed van tevoren waar je de teak bijzettafel gaat plaatsen. Ondanks zijn gewicht, zorgt de teak bijzettafel voor een ruimtelijk gevoel en veel extra gemakken. De meeste bijzettafels van teakhout hebben namelijk een extra laag of ingebouwde lades, waardoor je op en onder de tafel spullen kwijt kunt. Wil je de teak bijzettafel toch gemakkelijk kunnen verplaatsen? Monteer er dan wielen onder, zodat je de tafel kunt meenemen naar elke ruimte van het huis.

De teak bijzettafel in jouw interieur

Teak bijzettafeltjes zijn er in vele soorten en maten. Groot, klein, in ronde uitvoering of juist vierkant. Je kunt hem overal voor gebruiken en dit soort tafels staan mooi in elke kamer. Benieuwd hoe je jouw teak bijzettafel kunt combineren met bijvoorbeeld je stoelen, banken en kasten in de woonkamer? Dit lijstje met stijltips laat zien hoe jouw teak bijzettafel het beste uit komt:

  1. In de slaapkamer: als nachtkastje naast de hoofdeindes van je bed. Het hout geeft een warme uitstraling en de teak bijzettafel is een leuke variant op de vaak saaie, standaard nachtkastjes.
  2. In de woonkamer: zet de teak bijzettafel naast de bank of fauteuil. Op die manier valt die niet weg bij de andere meubels en komt zijn functie het meest van pas. Combineer met een bijpassende salontafel.
  3. Op de gang: een lange, smalle teak bijzettafel staat hier perfect als sidetable tegen de muur. Zet er wat kaarsen, lampjes, fotolijstjes of andere decoratie op en zelfs de gang krijgt een gezellige uitstraling.
  4. Op het terras: Geef jouw terras een licht tropische sfeer met een teakhouten bijzettafeltje. Let er wel op de tafel op een van de regen beschermde plaats te zetten.

moderne teak bijzettafel op terras

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Foto’s: Westwing & Living4Media