Teak meubelen

Teak meubelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTeak meubelen

De wereld van teakhout is enorm. Er zijn zoveel soorten meubelen te verkrijgen in teak… Tafels, kasten, stoelen, salontafels… You name it! Het is een materiaal dat ontzettend veel sfeer met zich meebrengt. Een teak interieur met een teakhouten salontafel, dressoir of tv meubel zier er gelijk ontzettend gezellig uit. Naast het feit dat teak meubelen ontzettend sfeervol zijn, passen ze ook nog eens in een verschillende soorten woonstijlen. Ben jij een landelijk type, dat van een interieur houdt met robuuste en brocante elementen die het echte landleven uitstralen? Of ben je juist van een industriële, moderne look? Ook dan kan teak. Wat dacht je van grote teak tafels met stalen elementen en een grove afwerken? Of ruige teak kasten?

Teakhout en teak meubelen zijn de laatste tijd in opmars. De mooie, stevige en natuurlijk ogende kasten, stoelen, tafels en banken passen bijna bij elk interieur. Bovendien kan je veel teak meubelen zowel binnenshuis als in de tuin kwijt, om zo een mooi ingerichte overgang van binnen naar buiten te creëren.

Waarom teak?

Teak meubelen zijn prima geschikt voor kinderen. De stevige meubelen zijn bestendig tegen krassen en stoten, ze gaan een stuk langer mee dan gewone meubelen. Voordelen van teak meubelen binnenshuis zijn dan ook:

  • Teakhout kan zowel binnen als buiten wordt geplaatst, het is bestand tegen alle weersinvloeden.
  • Het hout van de teak meubelen gaat niet rotten na verloop van tijd.
  • Het kan niet worden aangetast door stoffen, de kinderen kunnen zoveel kliederen als ze willen!
  • Je hebt er bijna geen onderhoud aan en met een vochtige doek neem je al het vuil in een keer af van de teak meubelen.

Doe het met teak

Met teak meubelen kan je een prachtig landelijk en natuurlijk ogend interieur creëren. Combineer bijvoorbeeld teak meubels als salontafels en kasten met moderne apparatuur als een tv om zo een luxe maar avontuurlijke uitstraling te creëren.

Teak meubelen zijn er vaak in verschillende kleuren, van de echte houtkleur tot aan witte of grijze teak tafels en stoelen. Hieronder staat nog een aantal ideeën waar je teak meubelen allemaal in huis kunt plaatsen om een mooi, natuurlijk ogend interieur te creëren in het gehele huis.

Teak interieurtips

Tip 1: In de woonkamer kan je moderne muren van egaal grijs of wit combineren met de stevige en natuurlijke look van teak meubelen als banken en salontafels. Met wat planten maak je het geheel af en haal je echt de natuur in huis.

Tip 2: Combineer natuur met modern in de badkamer. Een teak wastafel met een moderne kom en kraan ziet er prachtig uit. Het is zeer opvallend en geeft een gezellige sfeer in de badkamer.

Tip 3: Meubelen van teak passen ook prima in de tuin, ze zijn immers tegen het weer bestand. Het mooie hiervan is dat je de stijl van het interieur binnenshuis kunt doortrekken naar de tuin. Zo creëer je overal hetzelfde gezellige en knusse sfeertje. Bovendien zitten de teak stoelen en lounges altijd heerlijk, in de zomer wil je niet meer uit je stoel komen.

Met teak meubelen haal je gemakkelijk een gezellige en knusse sfeer in huis. Nu is het aan jou om lekker te genieten met een ijskoud drankje en een goed boek!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.