Teakhouten buffetkast

Teakhouten buffetkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTeakhouten buffetkast

Staat al jouw servies in een hoekje van de keuken opgestapeld, omdat alle keukenkastjes vol zitten? Dit kan een rommelige indruk geven. Heb je wel eens aan een teakhouten buffetkast gedacht? Etaleer al je servies in de buffetkast! Je hebt binnen no-time een opgeruimde keuken én een prachtige meubel in de huiskamer staan.

Wat zijn buffetkasten?

Buffetkasten zijn multifunctioneel. Een buffetkast bestaat eigenlijk uit twee delen:

  • Wandmeubel
  • Onderkast

Tussen de wandmeubel en de onderkast zit een open ruimte dat als dressoir kan worden gebruikt. Fleur je dressoir op met leuke woonaccessoires. Denk aan fotolijsten, beelden en kandelaars! De onderkast gebruik je om pannen, schalen en ander keukengerei in op te bergen. In het bovenste gedeelte van de buffetkast etaleer je je mooiste servies. Door de glazen deuren ziet iedereen al jouw prachtige servies staan. Dan wil je toch wel dat je leuke kopjes, borden en wijnglazen de in buffetkast staan!

Buffetkasten met twee of drie deuren

Waar komt je teakhouten buffetkast eigenlijk te staan? Heb je een grote keuken? Dan is er genoeg plek om een teakhouten buffetkast te plaatsen. Is dit niet het geval? Een grote buffetkast in de huiskamer staat zeker niet verkeerd. Integendeel! Een imposante teakhouten buffetkast is een echte eyecatcher in huis. Ga voor een meubel met twee of drie deuren. Dit ligt eraan hoe groot de ruimte is!

Wat is teakhout?

Een teakhouten buffetkast is een extra toevoeging in je interieur. Door het hout – afkomstig uit Zuidoost Azië – onbewerkt te laten krijgt het een geleefde uitstraling. Samen met eikenhout is teakhout het meest gebruikte houtsoort om meubels te maken. Het hout voelt ‘vochtig’ aan. Hoe dit komt? Teakhout bevat olie. Zo blijft het hout vettig en dat heeft een paar voordelen:

  • Teakhout scheurt of splijt niet
  • Teakhout stoot water af
  • Teakhout is gemakkelijker te bewerken

Onderhoud teakhouten buffetkast

Ben je bang dat een teakhouten buffetkast moeilijk te onderhouden is? Dan heb je het mis. Als je het met andere houtsoorten vergelijkt, heeft een teakhouten buffetkast nauwelijks onderhoud nodig. Fijn idee toch? Komen er kringen in het hout, omdat je per ongeluk een kop hete thee op het dressoir hebt gezet. Geen nood. Schuur het weg met schuurpapier.

Voor eventuele vetvlekken heb je alleen groene zeep en een vochtige schoonmaakdoek nodig. Zo heb je alles in een handomdraai weer prachtig schoon!

DIY: Geef je teakhouten buffetkast een andere kleur

Een teakhouten buffetkast is wat donker van kleur. Ben je niet zo gek houten meubelen? Verf de teakhouten buffetkast in een kleur en de kast krijgt een totaal andere look! Ga voor grijze witte of taupe verf en je zult zien hoe de ruimte qua uitstraling zal veranderen. Witte buffetkasten staan prachtig in een landelijk interieur.

Een match in elk interieur

Ben je bang dat een teakhouten buffetkast niet bij de rest van je meubels zal passen? Vergeet dat snel! Heb je een industrieel, landelijk of klassiek ingericht huis? Een teakhouten buffetkast past er altijd perfect bij!

Ontdek Westwing

En, ben je al overtuigd? Staat er binnenkort een teakhouten buffetkast in de keuken of huiskamer? Shop deze dan snel en eenvoudig op Westwing. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en teakhouten meubels. Naast buffetkasten vind je er ook salontafels, tv meubels, stoelen van teak. Door overal in de woonkamer hetzelfde soort hout te gebruiken, creëer je eenheid en rust in huis.