Teakhouten sidetable

Teakhouten sidetable

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTeakhouten sidetable

Ben jij ook zo’n fan van de koloniale stijl? Mooie oude kasten, tafels en opiumtafeltjes in donker teakhout, houten plafondventilators en een oude houten barglobe geven je interieur die onweerstaanbare charme van lang vervlogen tijden.

Teakhouten sidetable

Zoek je nog naar een extra meubelstuk in je interieur? Denk dan eens aan een teakhouten sidetable! Teakhout is bij uitstek een materiaal dat een koloniale sfeer oproept. Een voordeel van teakhout is dat het een vettige houtsoort is. Hierdoor hoef je je teakhouten sidetable bijna niet te onderhouden en kun je hem heel goed buiten gebruiken.

Stylingideeën

Met een teakhouten sidetable kun je vele kanten op:

  • Zet bijvoorbeeld je teakhouten sidetable tegen een wand in je woonkamer, zet er een vaas exotische bloemen op, en een paar exotische houten beelden.
  • Zet je teakhouten sidetable in een hobby- of logeerkamer met een bijpassende stoel. Hang vervolgens een letterbak aan de muur en vul deze met exotische accessoires. Zo heb je een plekje om even aan te zitten, te schrijven of te lezen.
  • Plaats een teakhouten sidetable in de badkamer en zet er een grote spiegel op. Op de onderste plank kan je handdoeken kwijt en manden voor losse spulletjes. De bovenste plank style je met bijvoorbeeld een mooie plant, bloemenvaas of geurkaarzen.
  • Plaats een teakhouten sidetable in de hal en hang er een spiegel boven. Zet er een mooie vaas orchideeën op en een stijlvolle, decoratieve schaal voor spullen die anders vaak los rondslingeren, zoals je sleutels of je horloge.

Plaats een teakhouten sidetable tegen de muur in je tuin of op balkon en decoreer met potten lavendel, windlichten of decoraties onder een stolp.

Onderhoud

Je kunt je teakhouten sidetable op verschillende manieren onderhouden:

  • Niet behandelen: teakhout bezit van nature een bepaalde olie. Het hout heeft zo zijn eigen beschermlaag. Hierdoor kan je een teakhouten sidetable heel goed buiten gebruiken. Vlekken kan je met een stukje fijn schuurpapier verwijderen. Je kan een teakhouten sidetable gewoon met een vochtige doek afnemen.
  • Met groene zeep behandelen: neem de teakhouten sidetable om de zoveel dagen af met een natte doek met groene zeep. Groene zeep is vettig, net zoals teakhout. De natuurlijke uitstraling van de teakhouten sidetable blijft dus behouden én je voorkomt vetvlekken.
  • Met meubelolie: meubelolie maakt je teakhouten sidetable een tint donkerder. De meubelolie zorgt ervoor dat je geen vlekken op het hout krijgt. Je kunt kiezen voor een matte afwerking of een hoogglans afwerking.

Als je ervoor kiest om je teakhouten sidetable met meubelolie te behandelen, kun je je sidetable het beste één keer per jaar licht opschuren en een nieuw laagje meubelolie aanbrengen.
Welke manier van onderhouden je het beste kunt kiezen, hangt af van de look die wilt hebben. Als je je teakhouten sidetable niet onderhoudt, krijg je een mooie doorleefde look. Als je echter van strak houdt, kun je het teakhout beter wel behandelen.

Ben je geïnspireerd geraakt? Ga ook voor een sfeervolle teakhouten sidetable!