Teakhouten tafels

Teakhouten tafels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTeakhouten tafels

Ben je op zoek naar een houten tafel voor binnen of buiten? Dan is het moment aangebroken om je eens te gaan verdiepen in teakhouten tafels. Of je nu een eettafel of tuintafel zoekt, teak is prachtig in elke uitvoering!  

Teakhouten tafels zijn meubelen die makkelijk zijn in het onderhoud. Het is dan ook niet voor niets dat teak zo razend populair is.

Lovely teakhouten tafels

Picture this: een mooie eettafel van teak met een grote vaas vol met weelderige bloemen en een dienblad vol theelichtjes. Sfeervol! Zo’n tafel waar aan geleefd mag worden wil je toch in huis?

Of je jouw huis nu een upgrade wil geven met een eettafel, een bureau om aan te werken of een salontafel, het kan allemaal in teak. Teakhouten tafels zijn er niet alleen in een grote hoeveelheid uitvoeringen maar teak bestaat ook in verschillende tinten.

Zo heb je teakhouten tafels in lichtbruin, honingbruin en teak met een vleugje oranje. Hout brengt sowieso veel warmte in huis en tuin, maar teakhouten tafels hebben ook nog eens de meest prachtige tinten. Hierdoor staan ze mooi in elk interieur!

Het onderhoud van teakhouten tafels

Teakhouten tafels vragen amper om onderhoud. Het is waanzinnig sterk hout dat wel tegen een stootje kan. Zelfs als je teakhouten tafels in de tuin zet komen ze prima de regenachtige herfst en de koude winter door.

Tip!

Teakhouten tafels worden van nature grijs na een tijdje. Als je dit wil voorkomen, is het belangrijk dat je de tafels behandelt met speciale olie. Hierdoor houdt het teak de natuurlijke kleur.

Ook teakhouten tafels in huis zijn tegen heel wat uitdagingen bestand. Zo hoef je je bijvoorbeeld echt geen zorgen te maken over een glas water of fris dat over de tafel valt. Of kringen in je tafel. Geen stress dus tijdens een feestje of verjaardag!

Mocht er nadat je de tafel hebt afgenomen met een vochtige doek toch wat schade zijn, dan schuur je teakhouten tafels gewoon even snel op. Daarna is ‘ie weer als nieuw!

Tafels voor elk huis

Teakhouten tafels sluiten eigenlijk bij elke interieurstijl wel aan. Welk huis kan nu niet een beetje warmte van hout in de inrichting gebruiken? Teakhouten tafels combineren prachtig met natuurlijke tinten zoals olijfgroen, beige en gebroken wit.

Maar teakhouten tafels passen ook perfect in huizen vol vintage vondsten of juist in een wat modernere en strakke inrichting. Wees ook niet bang om verschillende soorten hout met elkaar te combineren. Het kan allemaal!