Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTerrazzo keukenblad

Terrazzo keukenblad

Terrazzo, het Italiaanse woord voor terras, is de naam van een heel mooi materiaal voor aanrechtbladen. Een terrazzo keukenblad ziet er een tikkeltje ruw uit en past daardoor perfect bij de ouderwetse stijlen. Toch is terrazzo een materiaal dat ook goed past bij moderne keukens. De toplaag heeft een shiny finishing touch.

Geef je keuken wat pit en ga voor een terrazzo keukenblad voor een nette, maar toch ook tikkeltje rauwe look. Wil je weten wat een terrazzo keukenblad precies is en hoe je het goed inpast in jouw keuken voor een stijlvol resultaat? Lees dan snel verder!

Terrazwatte?

Misschien iets minder stijlvol, maar terrazzo is als materiaal ontdekt toen Venetiaanse arbeiders het restafval van marmer niet wilden verspillen. Die spikkels die je ziet in een terrazzo keukenblad zijn dus vaak marmerkorrels. Het aanrechtblad om die korrels heen is een vorm van gesteente.

In Italië werd terrazzo gebruikt voor vloeren, maar nu zien we deze techniek en stijl veelal in aanrechtbladen, spoelbakken en tafelbladen terugkomen. Een terrazzo keukenblad kan je vinden in verschillende tinten. Zo zijn er grijs-witte bladen, zwart-witte bladen, beige-crèmekleurige bladen, maar ook hippe bladen met grotere stukjes in, in allerlei kleurtjes: groen, blauw, rood, roze, zwart, zeegroen, en wat jij je maar voor kleuren kunt bedenken!

Een stijlvol Terrazzo keukenblad

Wat je vaak ziet bij een terrazzo keukenblad is dat de spoelbak, of een deel hiervan, ook gemaakt is van hetzelfde materiaal. Zo krijgen keukens met een werkblad van terrazzo een super stijlvolle look. Modern en natuurlijk komen bij terrazzo helemaal samen. Met deze tips kun je de stijl, de ruwheid én de moderne touch benadrukken in jouw keuken:

  • Durf te kiezen voor een keuken met contrast: kies een donker terrazzo keukenblad en witte of lichtgrijze kastjes.
  • Laat de oudheid van terrazzo zien in jouw spoelbak en laat de spoelbak onderin betegelen met mozaïek of zwart-witte tegels in een blokjespatroon.
  • Kies grote, ruwe handvaten voor je kastjes.
  • Laat die oudheid ook terugkomen in kranen en ga voor zo’n ouderwetse, bronskleurige kraan.
  • Je kunt ook juist een heel moderne kraan kiezen, als jouw terrazzo keukenblad juist vrij ruw en robuust is met een betonnen look.
  • Maak naast of tussen jouw hoge keukenkastjes, planken om de sfeer in de keuken te benadrukken. Zet er potjes verse kruiden of espresso kopjes op.
  • Kies in plaats van een saaie witte tegel tegen de achterwand warmgekleurde tegels die je in een patroontje laat zetten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.