Theeglazen

Theeglazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTheeglazen

Ben je ooit in China geweest? Bij onderhandelingen daar horen er altijd wat theeglazen. Nu is lekkere thee misschien niet iets wat je vaak hebt gedronken, aangezien koffie of een latte in onze Westerse kantooromgeving meer een gewoonte is. Dat is nu eenmaal meer beschikbaar en de thee die ze op kantoor schenken, in van die afschuwelijke theeglazen uit papier of plastic, is maar een slecht substituut voor de met liefde gemaakte Oosterse dranken.

Een rustritueel

In China drinkt men dus regelmatig thee als deel van een klein ritueel op het einde van de dag; allemaal samenzitten rond een lage tafel met een verwarmer. Kleine theeglazen uit porselein, het zijn bijna kommetjes. En die moest je dan volgens de Chinese traditie in drie slokken leegdrinken. Dat brengt je weer helemaal tot rust. Nu drinken ze in China bij bijna elke maaltijd een soort thee, al is het soms zelfs gewoon warm water met wat boekweit in.

Gevoelige handen

Dat warme water met boekweit wordt gedronken uit gewone glazen ipv dubbelwandige theeglazen, waardoor het glas heel erg warm is. Daar kunnen veel mensen minder goed tegen als je de gewoonte niet hebt, misschien wat overgevoelig maar je hebt dadelijk de indruk dat je je aan het verbranden bent als je zo een glas vastneemt. Dat helpt natuurlijk helemaal niet met de rust die je uit dat drinken wou puren, dus best snel een stel leuke theeglazen aanschaffen.

Wat zijn je opties voor theeglazen:

– Porselein: heel mooi en helemaal in de stijl, maar niet goed om in de vaatwasmachine te steken
– Glas: volgens de experten moet je thee uit theeglazen drinken, glas zou de smaak ten goede komen
– aardewerk: wat geitenwollensokken, maar over smaak valt niet te twisten natuurlijk
– Combinaties: een ijzeren handvatje waar een theeglazen in passen. De sweet spot voor tussen ideale smaak en warmte gevoelige vingertjes.

Full English

Misschien had je vroeger wel zo een oude suikertante, die je stiekem “de kasteeldame” kon noemen achter haar rug. Helemaal gek van etiquette en stijl, en Engeland was dan het summum natuurlijk. Ze nam je vaak mee naar Londen om je, naast het shoppen, het genoegen van de high tea bij te brengen. Als je dan toch voor zulke elegante theeglazen in een ijzeren handvat gaat, moet je toch eigenlijk gewoon helemaal voor de Engelse stijl gaan, niet? Een heel servies: een leuke zilveren theepot, schotel en dienblad, bijpassende lepeltjes… Elke dag high tea op je balkon, eerst de melk en dan de thee