Theekop

Theekop

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTheekop

Ben je ook zo'n theeleut die houdt van eindeloos veel kopjes thee drinken? Dan ben je vast ook fan van een leuke theekop. Theekoppen zijn er in alle soorten en maten.

Denk maar eens aan de theekop bij je oma vroeger. Daar zaten bloemetjes op en er zat een mooie bijpassende schotel bij. Juist zo'n vintage theekop is weer helemaal in!

Een schattige, strakke of functionele theekop?

Je theekop zegt stiekem iets over je karakter. Schattige, kleine theekopjes met een leuke print en schotel passen bij een echt meisje-meisje. De wat stoerdere types zullen sneller kiezen voor een strakke en minimalistische theekop.

Houd je vooral van gemak? Dan is een theekop met dubbelwandig glas of siliconen ring misschien meer wat voor jou. Dit beschermt je handen als er heet water in zit.

Drink je het liefst liters op een dag, kies dan voor een stevige en ruime mok. Als je een theekop aan wil schaffen, denk dan goed na wat het best bij je past. Wil je bijvoorbeeld:

  • Een theekop met of zonder oortje?
  • Een theekop van glas of aardewerk?
  • Een kleine of grote theekop?
  • Met of zonder schotel?

Een kwalitatief goede theekop gaat jarenlang mee. Dat betekent vele uren gezellig kletsen met vriendinnen, of je moeder, terwijl het buiten regent en stormt. Laat de aroma en smaak van het theezakje oplossen in het hete water en zet de kachel nog een graadje hoger.

Creatief met theekopjes

Thee drinken uit je theekop is lekker, maar dat is niet alles wat je er mee kunt doen. Een goede tip voor een vrijgezellenfeestje of een creatief avondje is het maken van een etagère van theekopjes. Wat heb je daarvoor nodig?

  • Een stuk of drie borden
  • Enkele theekoppen
  • Lijm

Doe voldoende lijm op het bord en plak de theekop erbovenop. Wacht tot het goed is opgedroogd en ga zo verder tot de etagère af is. Deze variant op creatief met kurk valt vaak goed bij de dames. Ondertussen kunnen de heren thee drinken, of net wat stoerder: een sterke espresso uit een strakke espressokop. All you need is tea, unless you need coffee! 

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer leuk servies? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Hone & Living webshop. Selecteer hier je favoriete items, voeg deze toe aan je winkelmandje en jouw theekop en ander servies zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de trends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek gedecoreerd huis te maken.