Theelepeltjes

Theelepeltjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTheelepeltjes

Theelepeltjes zijn de kleinste, maar zeker niet de minste onderdelen van de bestekset. Vroeger werden ze misschien wat meer gekoesterd dan nu, maar nog steeds zijn theelepeltjes niet weg te denken uit ieders huishouden. De echte verzamelaars weten dat zelfs deze kleine objecten een onschatbare waarde kunnen hebben.

Bovendien is een verzameling theelepeltjes natuurlijk erg leuk om uit te stallen in een mooie vitrinekast in de woonkamer of keuken. Theelepeltjes met een mooie versiering aan het handvatsteeltje geven bovendien net even wat extra's aan je kopje koffie of thee en zorgt ervoor dat er eindelijk eens aandacht naar uit gaat. Want dat verdient dit kleine keukengerei!

Theelepeltjes in de schijnwerpers

Tegenwoordig is van al het bestek de theelepel het minst beschouwde onderdeel. Maar sierlijke zilveren of antiek koperen theelepeltjes, schattig versierde porseleinen theelepeltjes of theelepeltjes met een kleurrijk uiteinde geven net even dat extra plezier aan je koffiepauze of die gezellige high tea met vriendinnen. Hieronder een aantal ideeen voor wat betreft theelepeltjes.

Eigentijdse theelepeltjes

Er bestaan tegenwoordig veel kleurrijke, trendy theelepeltjes in vrolijke designs. Het zijn allang niet meer slechts de eenvoudige metalen lepels van roestvrij staal (rvs). Er zijn bijvoorbeeld theelepels met een dik, gekleurd handvatsteeltje van kunststof. Een set van verschillende kleuren theelepeltjes geeft net even een vrolijk tintje aan je servies!

Er zijn ook theelepels met aan het uiteinde een figuurtje in 3d, zoals een diertje of een taartje. Je kunt deze versierde lepels omgekeerd in een bekertje of kannetje zetten op je koffietafel in de woonkamer. Staat erg gezellig! Bovendien is een kleurrijk setje theelepels enig om cadeau te doen aan een vriendin.

Verzameling theelepeltjes

Vroeger werden theelepels als onderdeel van een bestekset wel eens cadeau gedaan bij een geboorte, doop of huwelijk. Bekend zijn de tinnen of zilveren lepels met portretjes, familiewapens of namen. Verzamelaars hebben ongetwijfeld een theelepeltje in bezit met een lid van het koninklijk huis aan het uiteinde van het steeltje. Bij deze bijzondere en vaak antieke theelepeltjes hoort natuurlijk een mooi klassiek bewaardoosje.

Theelepeltjes werden, en worden gelukkig nog steeds, ook vaak gekocht ter herinnering aan een vakantie of bezochte stad. Bekend zijn de zilveren lepels met aan het uiteinde een bekend bouwwerk zoals een kerk met eventueel de naam van de plaats. Vaak koop je dergelijke theelepels tezamen met een mooi hoesje dat je in zijn geheel in een mooie vitrinekast kunt uitstallen.

Stijlvolle theelepels

Of je nu wel of geen suiker gebruikt of wel of niet je koffie of thee wil laten afkoelen door te roeren, een theelepeltje in bijpassende stijl van het kopje en het schoteltje maakt het geheel wel mooi af. Een set theelepels in zilver met bloemmotieven past perfect bij je romantische of brocante interieur. Een theelepelset in brons of koper, of echt zilver, staat prachtig bij antieke meubelen zoals een koffietafel of dressoir. Met bijpassende accessoires zoals een mooi versierd suikerpotje, een suikerschep (een wat groter en breder soort theelepel speciaal voor de suikerpot), een melkkannetje en kop en schotel in hetzelfde motief creeer je je eigen klassieke coffee corner.

Gekleurde, trendy rvs theelepeltjes passen goed in een eigentijdse keuken. Je hebt ook mooi versierde porseleinen lepeltjes. Dit past in een vintage huishouden, maar ook in een koloniaal interieur. De Chinese theelepeltjes zijn hiervan een goed voorbeeld. Deze wat rondere theelepels zijn erg leuk om samen met een Chinees serviesje uit te stallen in je keuken of woonkamer.

Decoratie voor je koffie- of theekopje

Er zijn koffiemokken met horizontaal door het oortje twee gaatjes, zodat je een bijpassend theelepeltje rechtop in het oor kunt plaatsen na het roeren. Het argument dat de theelepel vervelend is tijdens het drinken, is bij deze van de baan!

Tenslotte hebben we nog een originele decoratie voor je koffiemok of theekopje gezien: een theelepeltje met aan het uiteinde een randje zodat je hem aan je mok of kop kunt hangen! Ze bestaan in sets van bijvoorbeeld hangende handjes of dierenstaarten. Een leuke detail voor een anders zo gewoon kopje!