Theelichthouder glas

Theelichthouder glas

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTheelichthouder glas

Zeker wanneer het buiten guur is en het tijd wordt om de kachel aan te zetten en met een dekentje op de bank neer te ploffen, is er niks gezelliger dan een theelichthouder van glas. Zet de kaarsen aan, om een gezellige sfeer in je woning te creëren om de koude herfst- en winterdagen door te komen. Een theelichthouder van glas is niet alleen gezellig, het vormt tevens een leuk accessoire.

Een theelichthouder van glas kun je vrijwel overal in je woning gebruiken. Op een bijzettafeltje, op een tv-meubel, bij je slaapkamer, enzovoorts. Je kunt theelichthouders bij elkaar zetten, maar bijvoorbeeld ook combineren met andere leuke accessoires. Dit zorgt voor een sfeervol geheel in huis! Lees snel verder, hoe je een theelichthouder van glas met andere accessoires kunt combineren.

Theelichthouder glas combineren met hout

Hoewel een theelichthouder van glas prima los te gebruiken is, kun je het goed combineren met hout. Het is zelfs mogelijk om zelf een houten theelichthouder te maken, naast de theelichthouder glas. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de doorsnede van een boomstammetje, die je in kleine stukjes zaagt. Haal in het midden van de boomstam een klein beetje hout weg, zodat er precies een theelichtje in past.

De combinatie van glas en hout past goed in zowel een modern als een klassiek interieur. Je kunt hierbij zelfs variëren in de kleur van de bast, neem bijvoorbeeld bruin en grijs. Twee kleuren die veel voorkomen op de bast van bomen.

DIY: combineer een theelichthouder van glas met accessoires

Een theelichthouder van glas kun je bijvoorbeeld in een tweetal gebruiken, op een bijzettafel of de kast. Nog leuker is het om een glazen theelichthouder te combineren met andere leuke accessoires in huis. Combineer een theelichthouder glas bijvoorbeeld met een kandelaar of een groot windlicht, zodat er verschillende niveaus ontstaan. Dit geeft vaak een speels en sfeervol effect! Leuk om dergelijke combinaties te maken en leuk om de kaarsen aan te zetten, op een gure avond.

Hoe maak ik een leuke combinatie van accessoires?

Om ook in de winter het zomerse gevoel enigszins vast te kunnen houden, zijn er leuke combinaties van accessoires te maken.

  1. Neem een grote schaal van bijvoorbeeld metaal, waarop je een kleine hoeveelheid zand verspreidt. Dit kan strandzand zijn, of zand voor bijvoorbeeld de tuin.
  2. Leg verspreid over de schaal wat schelpen of kleine steentjes, om het gevoel van het strand te creëren.
  3. Tot slot plaats je er een theelichthouder van glas op, gecombineerd met een windlicht of bijvoorbeeld een kandelaar.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.