Theelichthouder

Theelichthouder

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTheelichthouder

Je hebt een romantisch diner gepland met je geliefde. Je hebt lekker gekookt, muziek aangezet passend bij de sfeer en de tafel compleet gedecoreerd. Wat zou je nog kunnen doen om het geheel af te maken? Hier komen theelichtjes goed van pas!

Een romantische of knusse sfeer aan tafel of in huis is gauw verkregen met theelichtjes. De theelichthouder voegt hier zelfs nét iets extra's aan toe! Welke theelichthouder past bij jou?

Knus & romantisch

De theelichthouder versterkt de knusse of romantische sfeer die je wilt creëren. Een theelichthouder is vaak gemaakt van glas, omdat dit materiaal goed bestand is tegen de warmte die van de vlam afkomt.

Daarnaast komt de theelichthouder in allerlei mooie kleuren voor. De kleur van de theelichthouder bepaalt erg goed welke sfeer leidend is in jouw interieur op dat moment. Rood is de kleur van de liefde, dus kies een rode theelichthouder als je een romantisch moment wilt met jouw geliefde!

Voor elke gelegenheid

Maar je kunt de theelichthouder ook voor andere gelegenheden toepassen. Voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in huis, kun je verschillende kleuren theelichthouders gemengd gebruiken.

 • Met warmere kleuren als geel, oranje en paars creëer je een knusse sfeer;
 • Terwijl je met blauw en lichtgroen meer voor een koelere, natuurlijke look gaat.

Verblijd jouw interieur, met de juiste houders voor in jouw huis!

Waar in huis?

Je kunt je theelichthouder of -houders overal in huis gebruiken. Het mooiste effect krijg je in de vensterbank voor het raam.

 • Vooral ‘s avonds reflecteren de kleuren mooi tegen het glas en het plafond.
 • De reflectie door de theelichthouder tegen de wanden van jouw interieur, versterken de intensiteit van de kleur.
 • Op deze manier gaat jouw kamer op snelle en makkelijke wijze gehuld in een prachtige kleurengamma naar wens!

LED theelicht

In plaats van de theelichthouder voor theelichtjes die je zelf aan moet steken, kun je de theelichthouder ook gebruiken voor LED theelichtjes. LED theelichtjes geven van zichzelf al veel licht af aan de omgeving, dankzij hun ambiënte eigenschap. De theelichthouder dient hier vooral als mooie woondecoratie.

Verschillende materialen

Naast glas kun je ook kiezen voor aluminium, aardewerk of bewerkt hout. Met name van dit laatste materiaal is de theelichthouder wat minder hoog, zodat de warmte van de vlam geen effect heeft op het hout. Deze verschillende materialen voegen allemaal een eigen touch toe aan jouw interieur.

 • De aluminium theelichthouder staat erg goed in een strak en modern interieur. Zet drie aluminium theelichthouders op rij op een glazen salontafel en creëer een solide en eigentijdse look in de woonkamer.
 • De theelichthouder van hout is erg typerend voor een Scandinavisch interieur. In combinatie met andere natuurlijke materialen die je in huis hebt, creëer je een uniforme, ecologisch-ogende sfeer! Plaats de theelichthouder op een steigerhouten ladekast in de woonkamer, of op een plank in jouw houten boekenkast! Om in de trend van het Scandinavisch interieur te blijven, kun je ook kiezen voor een glazen theelichthouder in pastelkleur. Om de nadruk op de pastelkleur te leggen, zou je kunnen kiezen voor mat glas.
 • De aardewerk theelichthouder past erg goed in de brocante of antieke interieurstijl. Een aardewerk theelichthouder heeft vaak een bepaald patroon vanwege de klei als grondstof. Behalve het natuurlijke patroon, kun je ook ervoor kiezen een aardewerk theelichthouder met opdruk in huis te halen. Ga voor een theelichthouder met een leuke boodschap of leuke afbeelding. Om nog een stap verder te gaan, kun je zelfs kiezen voor de theelichthouder met een opening in de vorm van een figuur. Denk aan een theelichthouder met een opening in de vorm van een hartje of een ster, waardoor de vlam direct licht door de opening schijnt. Geef het een persoonlijke touch!

De theelichthouder voor buiten

Heb je een fijn terras of lekker balkon thuis? Dan kan je deze met mooie theelichthouders aankleden. Je kan deze kopen, maar ook zelf maken.

 • Gebruik oude flessen, in groen of licht glas en haal de onderkant eruit. Plaats een theelichthouder op tafel en zet de fles erop.
 • Of gebruik oude jampotten en hang deze op aan een boom of aan de reling van je balkon. Doe ruw touw eromheen en je hebt een pure look & feel in je tuin of op je terras.
 • Daarnaast kan je ook een theelicht in een vogelhuisje plaatsen. Zo laat je het licht door de gaatjes van het huisje schijnen, wat een heel leuk en speels effect geven.

Met de aanschaf van de theelichthouder haal je een sfeervolle woonaccessoire in huis. Voor welke gelegenheid gebruik jij jouw theelichthouder?

Op zoek naar meer inspiratie om sfeer in huis te creeeren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks, om zo van jouw huis een warm en uniek huis te maken.