Tienerbed

Tienerbed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTienerbed

Naarmate kinderen ouder worden groeien ze overal uit. Van kleding, schoenen en speelgoed tot de inrichting van hun kinderkamer.  De eisen veranderen en de inrichting van de slaapkamer moet zich aan deze nieuwe eisen aanpassen. Als het bedje te klein is wordt het tijd voor een nieuw tienerbed zodat de tiener zich een stuk volwassener voelt.

Schattig kindermeubilair, zoete kleuren, knuffels in alle hoeken en kinderlijke motieven zoals feeën, prinsessen of piraten op de muren – als de kinderen in hun tienerjaren aankomen verandert de mening over zulke dingen en natuurlijk ook over het oude kinderbed. Een modern tienerbed staat dan ook hoog op het verlanglijstje van vele jonge tieners.

Van kinderbed naar tienerbed

Een goede nachtrust is belangrijk en daarom zorgen de meeste ouders ervoor dat hun kinderen van begin af aan een goed bed hebben om in te slapen. Eerst in de wieg, dan in een babybed en een kinderbed en uiteindelijk in een tienerbed naar de smaak van de kleine slaper. Met toenemende leeftijd veranderen de interesses van de kinderen en zijn de kinderlijke motieven en kindermeubels niet cool genoeg meer.

Het tienerbed: middelpunt van de kamer

Rond deze tijd moet de slaapkamer opnieuw geverfd en ingericht worden. Kleurrijke kamers worden minder geliefd en er wordt daarin vaker voor lichte kleuren en wit gekozen. Het tienerbed heeft hier een hele speciale betekenis want het bed moet, althans in de ogen van het kind, niet meer alleen een slaapplaats zijn. Het tienerbed moet het middelpunt van de kamer zijn en bijvoorbeeld ook tegelijkertijd als zitplaats voor vrienden dienen zodat ze gezellig bij elkaar kunnen zitten.

Tienerkamer

Een tienerbed dat speciale functies heeft en bijvoorbeeld tot een bank opgevouwen kan worden of tot een tweepersoonsbed uitvouwt is zeer begeert bij vele kinderen.  Maar ook de populariteit van een hoogslaper bed is groot, omdat met name in kleinere kamers dit tienerbed meer ruimte voor het spelen met vrienden aanbied.

Tienerbed – welke is de juiste?

Wat voor een tienerbed in de slaapkamer van de tiener komt is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk moeten de wensen van de toekomstige eigenaar in acht genomen worden, maar er moet ook worden nagedacht over:

  • Het slaapcomfort van het tienerbed
  • Hoeveel plaats er is in de kamer voor het tienerbed
  • Eventueel gewenste extra functies

Het is vooral leuk als het bed niet alleen ´s nachts maar ook overdag zonder problemen kan worden gebruikt als bijvoorbeeld een bank waar er in de meeste tienerkamers geen plaats is. Een tienerbed dat overdag in een bank verandert en tegelijkertijd ook uitgeklapt kan worden tot tweepersoonsbed, als de beste vriendin bijvoorbeeld wil blijven slapen, is bijzonder populair bij tieners. Heeft het tienerbed dan ook nog een bedlades waar het beddengoed overdag gewoon in kan verdwijnen, dan is dit voor de meeste mensen het perfecte tienerbed.

Tienerbed – soms is simpel gewoon het beste

Natuurlijk bestaat er ook gewoon een eenvoudig tienerbed dat uit een bedframe, matras en lattenbodem bestaat, maar dit is niet per se slecht. Zelfs een eenvoudig tienerbed kan tot het stijlvolle middelpunt van de slaapkamer gemaakt worden. Beddengoed in de meest fantastische kleuren en ontwerpen maken van een eenvoudig tienerbed het decoratieve middelpunt in de kamer.

Als er genoeg ruimte in de slaapkamer is met het tienerbed, dan dient het bed eigenlijk alleen om in te slapen en zijn er genoeg mogelijkheden om speelvoorziening en communicatie hoeken te creëren met bijvoorbeeld banken of stoelen. Op deze manier blijft er niets te wensen over. Zelfs als uw kids altijd het prinsesje of prinsje blijven, voor wie zij liefdevol een babykamer en vervolgens een kleurrijke kinderkamer hebben ingericht, groeien ze toch langzaam op en worden ze ouder. Net als te klein geworden schoenen moet ook het kinderbed door een tienerbed vervangen worden, zodat de tiener zich weer volledig comfortabel in zijn koninkrijk voelt.

Waar te koop?

Ben je op zoek naar fijne accessoires, dekbedovertrekken en andere producten om de tienerkamer een stuk gezelliger te maken? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels voor in de slaapkamer.

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Waar wacht je nog op? Haal alles in huis om een gezellige tienerkamer te creëren!