Toiletverfrisser

Toiletverfrisser

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorToiletverfrisser

Rainforest, seabreeze, lavendel, sinaasappel of jasmijn, wat is jouw favoriete toiletverfrisser? Wie zit er niet het liefst in een frisruikende ruimte? Vooral in het kleinste kamertje is het van belang om hier extra aandacht aan te schenken. Voorbij zijn de tijden waarin je nog weleens een doosje lucifers op het toilet vond om de lucht te klaren. Vandaag de dag zijn er veel elegantere oplossingen met heerlijk frisse geuren, waardoor het altijd aangenaam toeven is op het toilet of in de badkamer.

Toiletblokjes

De meest voor de hand liggende oplossing zijn de toiletblokjes die je aan de toiletpot hangt. Je hebt harde blokjes die in water oplossen en houders die gevuld zijn met gel. Behalve dat ze de lucht verfrissen, desinfecteren ze het toilet en gaan ze kalksteen tegen. Als je blokje op is, hoef je geen nieuwe houder te kopen, maar gebruik je gewoon een navulling .

Spuitbussen

Soms heb je even een spuitje extra geurverfrissing nodig. Dan komt de spuitbus goed van pas. Je vindt deze luchtverfrissers in een heel scala aan geuren of geurcombinaties. Als je het niet zo hebt op parfumwolken in je toilet, kun je de lucht ook neutraliseren met een geurloze toiletverfrisser. Als je milieubewust bent, let je er natuurlijk op dat deze toiletverfrisser een pompflacon heeft en geen drijfgassen.

toiletverfrisser verschillende geurkaarsen

Geurkaarsen

Toiletblokjes en spuitbussen zijn doeltreffende toiletverfrissers, maar het oog wil ook wat. Een geurkaars is dan een mooie decoratieve oplossing. Je hebt eenvoudige waxinelichtjes met een geurtje, maar ook luxe, chique varianten in exclusieve geurcombinaties met bijvoorbeeld tuberoos, gardenia, Ylang Ylang, leer, vanille en sandelhout. Zelfs als je deze kaarsen niet brandt, geven ze een heerlijke, subtiele geur af. Als je bezoek hebt, kan je ze gerust de hele avond laten branden – een decoratieve toiletverfrisser en sfeermaker ineen! Ook de geurkaarsen zijn te vinden in milieuvriendelijke versies, bijvoorbeeld kaarsen die veel minder roet afgeven dan normale kaarsen.

Subtiele luchtjes

Een andere toiletverfrisser die tegelijkertijd ook heel decoratief is, is het flesje met geurstokjes: houten stokjes die in parfum staan en zo een subtiele geur afgeven aan de ruimte. Het grote voordeel van geurstokjes is dat ze continu een lekkere geur verspreiden, zonder dat deze geur ooit opdringerig wordt.
Hetzelfde geureffect als bij geurstokjes krijg je van parfumgel in een potje. Zodra je een potje parfumgel opent, verspreidt zich een aangename, subtiele geur.

toiletverfrisser geurstokjes in glaasjes

Parfumlamp

Wil je echt decadent doen, plaats dan zo’n luxe parfumlamp als toiletverfrisser in je toilet. Er zijn verschillende merken van deze lampen, waarvan de bekendste misschien wel de Lampe Berger is: prachtige kristallen potjes of vaasjes gevuld met geurolie. Door een ingenieus systeem met een steen en een lont, wordt de geur in de ruimte verspreid. Het systeem werd al in de 19e eeuw uitgevonden om de lucht in ziekenhuizen te zuiveren. De parfumlampen zien er bijzonder stijlvol uit, dus zorg ervoor dat ze op een plek staan, waar ze zeker gezien worden!

Ben jij al geïnspireerd geraakt om jouw toilet een nieuwe impuls te geven? Een complete opfrisbeurt is al binnen handbereik met een van deze frisse én decoratieve toiletverfrissers.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.