Trapladder

Trapladder

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTrapladder

Even een plafondlampje verwisselen, verjaardagsslingers ophangen of het plafond opnieuw beschilderen; met een krukje kom je er niet zo makkelijk bij. In plaats daarvan heb je een stevige en hoge ladder nodig. Een handig type ladder hiervoor is de trapladder.

De trapladder is een van de meestgebruikte ladders in huis. Het is praktisch omdat je het uit kunt klappen en kunt beklimmen alsof het een trap is. Iedere traptrede biedt voldoende steun, waardoor je op ieder niveau aan het werk kunt!

Praktisch ontwerp

Met de trapladder in huis weet je zeker dat geen enkele hoogte onbereikbaar is. De trapladder wordt doorgaans gemaakt van staal of aluminium voor een stevige constructie. De poten zijn uitgerust met rubberen zooltjes, waardoor de trapladder maximale grip heeft op de grond. Verder hebben de traptreden een grotere oppervlakte dan je gewend bent van de standaard ladder en biedt het bovenaan de trap ook nog een vierkant plateau waar je op kunt staan. Een erg handige afzetruimte als je op die hoogte extra veel druk wilt uitoefenen.

Mini variant

Behalve de trapladder die tot aan je plafond reikt, is er ook de kleine trapladder waarmee je van een simpele, kleine verhoging geniet. Ideaal als je net niet bij de bovenste plank van de keukenkast komt. De kleine trapladder wordt naast de stevige materialen als staal en aluminium ook gemaakt van kunststof en hout. Het voordeel van deze materialen is dat ze wat makkelijker te combineren zijn met andere kleuren en materialen in het interieur. De houten trapladder past geheel in de landelijke of Scandinavische stijl, waar kunststof in iedere kleur verkrijgbaar is en daarom in geen enkele interieurstijl misstaat.

Makkelijk opbergbaar

Omdat de trapladder over een inklapsysteem beschikt waarvan de scharnieren aan de laatste traptreden zitten, kun je deze gemakkelijk opbergen. Veelal wordt de trapladder bewaard in de provisie- of gereedschapskast. Als je een stijlvolle trapladder in huis hebt, kun je zelfs je provisiekast hiermee opfleuren. Sla een stevige spijker (of twee) in de muur en laat je trapladder daarop hangen. Zo vind je je trapladder altijd in een oog opslag en neem je het in gebruik wanneer je wilt. Ook in de schuur kun je dit toepassen voor een nette en geordende sfeer!

Accessoires

Je kunt je trapladder uitrusten met handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan anti-slip rubbermatten voor op de treden, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je uitglijdt. Voor de echte klussers is een gereedschapsbakje een welkome aanvulling. Deze kun je bevestigen aan de bovenste rand van de trapladder en heb je geen gedoe meer met het op en neer gaan op de trap voor het grijpen naar gereedschap. Wat kan de trapladder voor jou betekenen?