Tuinbank steigerhout

Tuinbank steigerhout

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuinbank steigerhout

Tuinmeubilair bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer op je balkon, terras of tuin. Nu de temperatuur weer gaat stijgen, is het een goed moment om je tuinset weer tevoorschijn te halen of wellicht nieuw tuinmeubilair aan te schaffen. Helemaal van nu is de tuinbank van steigerhout. De tuinbank van dit materiaal is er in vele stijlen en vormen. Er is daarom altijd wel een tuinbank die past in jouw tuin. De tuinbank van steigerhout is overigens ook goed zelf te maken. Hieronder wat doe-het-zelf tips voor je eigen tuinbank van steigerhout.

De eenvoudige tuinbank van steigerhout

Een eenvoudige tuinbank, dat wil zeggen een bank met vier poten en zonder zij- of rugleuning, kun je goed zelf maken. Hardhout of teak is erg mooi voor tuinmeubilair en zijn bovendien duurzaam. Maar sloop- of steigerhout is makkelijk te bewerken en bovendien eigentijds. Een tuinbank van steigerhout geeft karakter aan je terras of tuin. Het heeft vaak een bewust oude of doorleefde uitstraling en past daarom goed in een romantische of brocante tuin. Leg er een paar bijpassende kussens op of stoffeer het zitvlak om het af te maken. Ook in een eigentijdse of zelfs minimalistische tuin staat een eenvoudige tuinbank van steigerhout goed door het simpele ontwerp.

De standaard tuinbank van steigerhout

De standaard tuinbank is een (houten) bank met zowel zij- als rugleuning. In principe kun je eindeloos variëren in de vorm en stijl van deze eenvoudige tuinbank. Je kunt bijvoorbeeld de poten vervaardigen van ijzer of de tuinbank rondom geheel dichttimmeren met steigerhout voor een zwaarder of robuuster effect.

Je kunt ook een tuinbank maken van steigerhout waarbij je het zitvlak als klep gebruikt die je open kunt doen. Handig om speelgoed, tuin accessoires of een warm dekentje voor de frissere voor- en nazomeravonden in te bewaren. Als je wat meer ruimte hebt is het leuk om een bijpassende tuintafel te knutselen.

Tuinbank van steigerhout in eigen stijl

Als je handig bent met het bewerken van hout, kun je de planken of spijlen van de rugleuning versieren of de zijleuning en poten voorzien van mooie afwerking. Houd je van strak, houd je tuinbank dan simpel en verf hem eventueel netjes af. Voor een eigentijdse of nonchalante uitstraling hoef je de tuinbank van steigerhout niet te verven, maar laat je het hout er juist ‘gebruikt’ en oud uitzien.

Voor een tuinbank met een industriële twist gebruik je dik ijzerdraad (hekwerk) voor de zijleuningen. Je kunt deze vervolgens vullen met mooie, grote (natuur)stenen. Je kunt ook kiezen voor een originelere vorm van de tuinbank van steigerhout. Je kunt gaan voor een hoekbank als je de ruimte hebt voor een hoekmodule in je tuin of op je terras. Voor een loungebank kun je een lage tuinbank fabriceren. Er zijn vele soorten loungebanken te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lage tuinbank met golfbewegingen? Deze geven je direct een ontspannen gevoel. Of de loungesets die helemaal van nu zijn? Deze zijn vaak verkrijgbaar in vlechtwerk dat erg goed combineert met bijvoorbeeld een tuintafel van steigerhout in dezelfde kleurtonen.

De eventuele kussens of stoffering die je gebruikt voor je tuinbank of tuinset bepalen voor een groot gedeelte de stijl van de tuinbank van steigerhout, dus zorg dat deze matchen met de stijl die je voor ogen hebt. En dan – genieten en ontspannen maar!