Tuinkast

Tuinkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuinkast

Stel, je hebt de tuin een make-over gegeven. Er ligt een klein gazonnetje in de tuin, er staan nieuwe tuinmeubels met passende tuinaccessoires en je hebt slinger van kleine lampions opgehangen. Als de avond valt, heb je een prachtig verlichte tuin!

Helaas helpt het weer in Nederland niet altijd mee. Dat betekent dat de tuinaccessoires regelmatig naar binnen moeten, vanwege een heftige stortbui. Alleen kan het in huis best een rommeltje worden. Vaak heb je geen plek en belanden alle accessoires op een stapel ergens in de hoek van de kamer…Heb je wel eens aan een tuinkast gedacht? Met een tuinkast in de tuin berg je al je tuinaccessoires op in een houten kast dat tegen weer en wind bestendig is!

Tuinkasten in verschillende formaten

Denk je bij een tuinkast aan een grote blokhut in de tuin? Vergeet dat snel! Een tuinkast heeft verschillende formaten. Heb je een kleine binnenplaats? Dan kies je voor een lange, smalle tuinkast waar al je tuinaccessoires in passen. Zo heb je nog genoeg ruimte over om lekker in de tuin te kunnen zitten!

Tuinkasten zijn gemaakt van geïmpregneerd vurenhout of grenenhout. Zowel vuren- als grenenhout zijn licht van kleur en erg stevig. Door het beschermlaagje zijn deze tuinkasten bestand tegen alle weersomstandigheden, tegen extreme hitte, kou of regen. Al je tuinaccessoires blijven het hele jaar door beschermd. Ideaal toch?

Een houten tuinkast is verkrijgbaar in verschillende formaten. Je hebt de keuze uit:

  • 100 cm x 200 cm x 60 cm
  • 150 cm x 185 cm x 70 cm
  • 100 cm x 215 cm x 60 cm

Net zoals een kledingkast, heb je ook bij een tuinkast de keuze uit wat voor soort deuren je in de tuin wilt hebben. Ga je voor een tuinkast met twee, drie of vier deuren? Aan jou de keuze!

Tuinkast als opbergruimte

Voor je tuinmeubels, kussens en tuingereedschap kan een smalle tuinkast al genoeg zijn. Het is even passen en meten, maar als dat eenmaal lukt…heb je alles perfect opgeborgen!

Heb je meer ruimte nodig? Dan zijn er grotere tuinkasten waar je ook je fietsen en andere spullen die je niet veel gebruikt, in kan zetten. Het nadeel van een grotere tuinkast is dat het meer ruimte beslag neemt. Wel ideaal voor in een riant buitenverblijf!

Tuinkast als decoratie

Gebruik een tuinkast niet alleen om in op te bergen, maar maak er ook iets leuks van! Creëer meer sfeer in jouw tuin door de tuinkast te versieren met bloempotten en verschillende planten. Etaleer en varieer!

Wil je de tuinkast graag inzetten om meer mee te doen, ga dan voor tuinkasten zonder deuren en met verschillende vakken. Hier kun je meerdere potten, kandelaars en decoratieve beelden in zetten.

Met een tuinkast vol leuke tuinaccessoires geef je de tuin een gezellige en opgeruimde sfeer!

En, weet je al wat voor een tuinkast er in jouw tuin komt te staan?

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis en een gezellige tuin. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe apparatuur en vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Vind bij Westwing jouw ideale tuinkast en laat je inspireren door de vele decoratie -tips en stijlsuggesties!