Tuinmeubelen

Tuinmeubelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuinmeubelen

Voor diegenen die graag wat tijd in het late voorjaar evenals heerlijk in de zomer in de tuin wilt doorbrengen, is het van belang dat men een goede uitgeruste set van tuinmeubelen heeft. Tuinmeubelen bestaan over het algemeen uit tuinstoelen, tuintafels, terrasmeubelen, bankjes en ligbedden. Desondanks, zijn meerdere opties zoals een parasol en tuindecoraties natuurlijk ook verkrijgbaar.  

Rond deze warme tijd gaat men vaak naar buiten om van de zon te genieten, heerlijk te barbecuen met vrienden of te ontspannen op een comfortabele bank. Wat natuurlijk ook erg leuk en gezellig op een balkon of terras is.

Weerbestendige tuinmeubelen

Zoals de naam eigenlijk al reeds aangekondigd behoren tuinmeubelen in de tuin, op het balkon of op het terras. Anders gezegd ze staan buiten. Met de reden dat de meubels buiten staan is het cruciaal om weerbestendige tuinmeubelen aan te schaffen die de mogelijkheid hebben eenvoudig gereinigd te worden, aangezien dit makkelijk te onderhouden is en voor een langere levensduur zorgt.

Zonlicht, regen, UV-stralen, hagel, wind en sneeuw zijn allemaal weersomstandigheden waar tuinmeubelen mogelijk aan blootgesteld worden waar ze bij voorkeur tegen opgewassen behoren te zijn. De verschillende materialen waar tuinmeubelen uit kunnen bestaan, reageren allemaal anders op de continu veranderende weersomstandigheden en zijn eveneens in verscheidene vormen en maten te vinden.

Rotan tuinmeubelentuinmeubelen

Rotan is een natuurlijk en mooi product wat precies om deze redenen een zeer populair materiaal voor meubels is. Desondanks dat het uiterlijk van rotan meubelen er uitstekend uit zien zijn ze helaas niet opgewassen tegen de weersveranderingen.

Hoewel rotan prima tuinmeubelen zijn moet men wel in de ruimte hebben de meubels op te kunnen slaan, zodat ze beschutting hebben en er niets kan beschadigen. Vanwege het vochtgehalte is het namelijk mogelijk dat de rotan meubelen gaan uitzetten, waardoor het oppervlak er nogal snel lelijk uit kan gaan zien en makkelijker kan worden beschadigd.

Inmiddels worden er steeds meer en meer poly rotan tuinmeubelen gebruikt en in verscheidene loungesets verkrijgbaar. Deze zien er net zo uit als de normale elegante rotan tuinmeubelen, maar zijn van materialen gemaakt die beter of in ieder geval wel weerbestendig zijn.

Houten tuinmeubelen

Als u het liever natuurlijk en rustiek wilt houden dan zijn houten tuinmeubelen echt een uitkomst! Door hun uiterlijk kunnen de houten meubels feilloos in de tuin worden geïntegreerd omdat ze perfect in de natuur passen. Met de juiste zorg kan het levensduur van de houten tuinmeubelen aanzienlijk worden verlengt, waardoor de prijs die u voor de meubels betaald absoluut gerechtvaardigd is.

Houten stoelen voor het buiten gebruik worden meestal als klapstoelen ontworpen, zodat ze snel en compact op te vouwen en te evacueren zijn, wat vooral erg handig is op kleine balkons en terrassen. In praktische termen is de inklap mogelijkheid eveneens handig om de stoelen op te slaan in de winter of bij hevige regenval zodat het snel opgeruimd kan worden.

Teak meubelen

Teak is een klassiek en een behoorlijk populair materiaal als het gaat om de productie van tuinmeubels, omdat teak tot een van de meest waardevolle houtsoorten behoort.

Teak tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan zonder er extra aandacht aan te moeten geven, aangezien het van nature weerbestendig is. Het hout bevat essentiële oliën die het materiaal beschermen en weerbestendig maakt. Maar, doordat de kwaliteit hoog is vind u deze waarde, in tegenstelling tot metaal en kunststof, evenzeer terug in de prijs van de teak meubelen.

Aluminium tuinmeubelen

De voordelen van aluminium tuinmeubelen kunnen al snel worden opgesomd. Aluminium is:

  • Zeer licht van materiaal.
  • Vochtbestendig.
  • Passen in elk interieur.
  • Makkelijk schoon te houden.

Vaak hebben deze meubels eveneens de mogelijkheid gemakkelijk te worden gestapeld, waardoor er op een snelle manier weer ruimte gecreëerd kan worden. Dit type meubilair is daardoor zeer geschikt voor uw balkon of terras.

Kunststof tuinmeubelen

Het is een feit dat kunststof tuinmeubelen, over het algemeen, een zeer licht gewicht hebben evenals het voordeel hebben dat ze erg goed tegen de verschillende weersinvloeden bestand zijn, waardoor ze niet per se gered hoeven te worden zodra het weer verandert. Daarnaast kan dit materiaal zeer makkelijk gereinigd worden, door het eenvoudig met behulp van wat water en een doek af te doen. Helaas, is de kwaliteit van de kunststof tuinmeubelen vaak niet zo hoogwaardig, wat wel een klein minpuntje is van dit type meubels.

Dus, komen kunststof tuinmeubels vaak in de vorm van tuinsets voor, waar men een set van vier tot zes stoelen plus een tafel aan kan schaffen. Daarbij is het soms zelfs mogelijk dat de tuinset tezamen met een parasol wordt verkocht, wat het helemaal compleet maakt. Super makkelijk dus.

Tuinkussens

Hebben we nu echt kussens nodig voor in de tuin? Natuurlijk, is een tuinkussen geen must, maar het verbeterd zeker te weten het aangezicht en verhoogt het comfort!

Met een grote selectie van verscheidene vormen, kleuren en patronen zijn er diverse kussens voor tuinmeubelen te verkrijgen. Met tuinkussens kunt u in een oogwenk het totale uiterlijk van de tuin, het balkon of terras omtoveren en aan elke gelegenheid aanpassen. Met bijpassende parasols kunt u het plaatje helemaal afmaken en een harmonieus totaalbeeld creëren.

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs prachtige tuinmeubelen vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan mooie tuinmeubelen.

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tuinmeubelen zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.