Tuinparasols

Tuinparasols

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuinparasols

Natuurlijk is het fijn om buiten te zijn als het mooi weer is, maar af en toe is de zon écht te fel, of staat hij zo laag, dat hij constant recht in je ogen schijnt. 

Het is dan heel erg fijn als je in je tuin een lekker plekje in de schaduw kunt creëren, waar je met een gerust hart op je terras of in je tuin kunt zitten zonder bang te hoeven zijn om te verbranden. Met een of meerdere tuinparasols heb je zo'n plekje in een mum van tijd geregeld! 

Variatie

Tuinparasols zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten. Zo kun je altijd een parasol uitkiezen die prima in je tuin past, hoe groot of klein die ook is.

  • Ook zijn tuinparasols verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.
  • En is het parasoldoek van verreweg de meeste tuinparasols altijd kleurvast. Als je dus een zwarte tuinparasol koopt, dan is je parasol jaren later nog steeds net zo mooi zwart.
  • Ook maakt het niet uit als de parasol in de regen buiten blijft staan, daar kan hij prima tegen! Aangezien de meeste parasols waterafstotend zijn.

Twee type tuinparasols

Qua frame zijn er twee gangbare soorten tuinparasols:

  • Zwevende tuinparasols – met het frame aan de buitenkant en een parasol die eronder lijkt te zweven, een beetje zoals een schemerlamp.
  • En de meer traditionele tuinparasols met een frame in het midden.

In beide gevallen is het frame van de parasols gemaakt van aluminium, zodat je er zeker van kunt zijn dat het frame niet zal gaan roesten. Bovendien is aluminium licht, waardoor je de parasol makkelijk kunt verplaatsen, mocht dat nodig zijn. En doordat aluminium niet roest, kun je er ook zeker van zijn dat je de parasol altijd moeiteloos zult kunnen uitklappen.

Maar hou je van een meer natuurlijke stijl in je tuin of op je balkon? Geen probleem! Want een parasol kan je ook in een houten variant vinden. Varieer in het soort hout, of kies voor een zelfde tinten palet om zo rust te creëren. En kies daarbij soort frame dat bij de parasol past, ga je voor hout of misschien stevig graniet? Een houten parasol zal in ieder geval een tijdloze verrijking zijn aan je buitenleven.

Flexibel

Ook zijn de tuinparasols altijd in verschillende hoeken te kantelen en kunnen ze alle kanten op worden gedraaid, zodat je de zon altijd kunt volgen en altijd voldoende beschutting zult hebben. Óók als de zon erg laag staat, zoals bijvoorbeeld aan het begin van de lente.

Ook is het mogelijk om de tuinparasols uit te breiden met verlichting onder de parasol, zodat je beschutte plekje ook altijd verlicht kan zijn. Op die manier kun je nóg langer genieten van je parasol, want als het donker wordt, doe je gewoon de verlichting aan!

Dus of je nou een kleine of een grote tuin hebt en of je kleine kinderen hebt die je graag wilt beschermen tegen de felle zon. Voor iedere situatie is de perfecte tuinparasol te vinden.

Meer inspiratie nodig om je tuin aan te decoreren? Neem dan eens een kijkje op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. En vind hier een grote variatie aan mooie accessoires en tuinmeubelen!