Tuinposters

Tuinposters

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTuinposters

Hou jij van je tuin, maar zou je weleens willen dat hij wat groter was? Komen de schutting of de muren van je tuin op je af? Zit je graag op je balkon, maar fantaseer je weleens dat de grijze betonnen muur zou veranderen in een mooie stenen muur met blauwe regen? Dat kan!

Met tuinposters op je schutting of muur oogt je ruimte niet alleen groter, je waant je ook meteen in een andere wereld. Van dit soort accessoires word je toch meteen gelukkig?

Wat zijn tuinposters?

Het lijkt te mooi om waar te zijn: je ligt op een warme zomerdag op je ligstoel in de tuin te lezen, een koel drankje binnen handbereik, en wanneer je opkijkt, zie je een strandpad met daarachter de golvende zee.

Tuinposters of tuindoeken zijn zo eenvoudig en briljant, dat je je afvraagt waarom je ze niet veel eerder zijn uitgevonden: afbeeldingen, afgedrukt op dusdanig sterk materiaal, dat je ze in de tuin kunt ophangen. Je vindt ze met alle mogelijke afbeeldingen, zoals bijvoorbeeld:

 • Stenen doorkijk met daarachter een groen landschap;
 • Mediterraan terras met uitzicht op zee en groene zeekliffen;
 • Waterval omgeven door weelderige varens;
 • Zittende boeddha bij een vijver;
 • Toscaanse stenen poort met uitkijk op groene heuvels en cypressen;
 • Japanse tuin met lotusvijver;
 • Hollands weiland met hek en koeien;
 • Mooie oude deur of tuinhuisje met deur.

Voor een persoonlijke tuinposter kan je je eigen foto laten afdrukken: neem zo een speciale vakantieherinnering mee naar je eigen tuin!

Tuinposters ophangen

Afhankelijk van de mogelijkheden in je tuin en de grootte van de posters kun je tuinposters op verschillende manieren ophangen. Het is maar net wat voor ophangsysteem je prettig vindt en wat past bij het tuindoek dat je hebt uitgekozen. Houd hierbij ook rekening met het formaat van de tuinposter.

Tuinposters zijn dan ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

 • Losse tuinposters: bevestig de poster tegen een schutting of muur door er gewoon doorheen te schroeven;
 • Tuinposters met ophangringen in de hoeken of rondom het doek. De ringen kunnen het tuindoek extra stoer maken;
 • Tuinposters met een tunnelzoom, zodat je het over een stang kunt schuiven;
 • Tuinposters in een frame. Een tuinposter met frame geeft een extra knipoog. Het is alsof er een schilderij buiten hangt!;
 • Tuinposters als panelen.

Een mooi effect krijg je wanneer je met je tuinposter je gehele muur of schutting bedekt. De afbeelding gaat dan helemaal op in je ‘echte’ tuinlandschap. Je kunt daarvoor je tuinposter op maat bestellen. Schutting posters kunnen jouw buitenleven ook een fijne upgrade geven. Het maakt de boel weer net even anders!

TIP!

Let erop dat je tuinposters bestand zijn tegen zon, regen en vorst en dat je garantie krijgt op de kleur. Een goede tuinposter is afwasbaar en makkelijk schoon te maken.

Tuinposters: niet alleen voor de tuin

Tuinposters zijn geschikt om weer en wind in de tuin te doorstaan, maar kunnen natuurlijk ook binnenshuis de muren op een bijzondere manier verfraaien. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit je badkuip wegdromen bij een tropisch strand met wit zand, palmen en blauwe zee.

Wel zo fijn op de momenten dat in NL het weer niet toelaat dat je in de tuin zit. Decoreer dan ook meteen de rest van je badkamer met schelpen en windlichten en andere inspirerende accessoires!

Waar vind je jouw nieuwe favoriete tuinposter?

Ben je nu ook geïnspireerd geraakt? Geef je tuin of interieur een extra dimensie met tuinposters en droom weg! In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Laat je vanaf nu dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen!