Tulbandvorm

Tulbandvorm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTulbandvorm

Een tulbandvorm is een vorm bakblik die zich uitstekend leent voor het bakken van cake. De tulband bakvorm is vernoemd naar een tulband, omdat de vorm daaraan doet denken: rond met plooien. Iedereen die van bakken houdt, heeft wel een bakvorm tulband in de kast liggen.

Je kunt met een tulbandvorm ook leuk je keuken opfleuren. Kies daarvoor bijvoorbeeld voor een hele mooie vorm in een kleur die contrasteert met je keuken. Zet hem op een keukenplank of hang hem aan een haakje. Wil je weten wat je nog meer kunt met een tulbandvorm? Lees dan verder!

Waarom een tulbandvorm?

Een tulbandvorm bestaat niet alleen om gemakkelijk stukjes te kunnen snijden uit een cake. De opening in het midden is eigenlijk een soort hittebuis. Bij het bakken wordt de binnenkant van een cake beter verwarmd, waardoor een cake sneller gaar is en overal een lekker crunchy korstje kan krijgen. Ook kan deeg van je cake door deze vorm beter rijzen, omdat er meer ruimte hiervoor is in een tulbandvorm.

Cake en meer

Met een tulbandvorm kun je veel meer dan alleen een simpele vanillecake maken, zowel zoete als hartige baksels.

Voor zoetekauwen:

  • Bavarois en pudding: een tulbandvorm kun je ook gebruiken om bavarois in te maken. Hiervoor kies je het best een plastic of siliconen tulbandvorm.
  • Muffins en cupcakes: deze hebben normaalgesproken een basic ronde vorm, maar er zijn ook leuke kleine tulbandvormen. Leuk voor desserts en een high tea!
  • Een stapeltaart: gebruik tulbandvormen met verschillende maten, bijvoorbeeld 30 cm, 20 cm en 10 cm. Bak in alle vormen cake en stapel deze op. Bekleed ze afzonderlijk eventueel met fondant en je krijgt zo een leuke tulbandtaart.
  • Maak twee of meerdere smaken cake en verdeel die over dezelfde tulbandvorm. Maak bijvoorbeeld verschillende lagen op elkaar of maak met plastic dekseltjes tussenschotjes om de tulbandvorm om en om te vullen met vanille of chocolademengsel.

Hartige ideeën:

  • Gebruik een grote tulbandvorm als tortillabak. Zet hem met de open kant op tafel en zoek voor in het midden een passend kommetje. In het kommetje komt je dip en daaromheen de chippies.
  • Hartige taart: een hartige taart kun je ook in een tulbandvorm maken. Bekleed de vorm aan alle kanten met deeg, bijvoorbeeld bladerdeeg. Vul vervolgens je vorm met een hartig eimengsel. Eigenlijk kun je daar van alles in doen: groenten, vis, vlees. Na het bakken kun je hier heel leuk stukjes uit snijden en de tulbandvorm staat ook leuk op tafel.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.