Tulpenvaas

Tulpenvaas

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTulpenvaas

Een tulpenvaas is een eeuwenoude accessoire dat nog steeds een zeer gewild item is voor in huis! Zo gewild zelfs dat er mensen zijn die een hoge prijs bieden om een antieke tulpenvaas in huis te hebben. Vind je dat iets teveel van het goede?

Natuurlijk zijn er ook betaalbare tulpenvazen die je interieur net een extra boost geven! Haal inspiratie uit antieke varianten en ga op zoek naar de tulpenvaas die bij jouw in huis past!

Tulpenvaas in huis

De tulpenvaas is gemaakt van keramiek en typeert zich door de piramidevorm met verschillende lagen, waar op elk laag een paar tuitjes aanzitten. In elke tuitje hoor je één tulp in te doen. Zo ontstaat er een piramide van kleurrijke tulpen! Oorspronkelijk was een blauwe tulpenvaas het pronkstuk in huis ongeacht er bloemen in zaten of niet. Tulpenvazen waren in eerste instantie een imitatie van het Oosters porselein, maar dat veranderde snel al in Delfts blauwe beschilderingen.

De oorsprong van de naam: tulpenvaas

Bloemenpiramides of bloemhouders, zo werden ze vroeger genoemd. Door stijgende populariteit van de tulpen in de 17e eeuw kreeg de bloemenpiramide een luxere naam: tulpenvaas. Deze vaas werd als een statussymbool gezien. Had je een blauwe tulpenvaas in huis? Dan was je rijk! Tegenwoordig laat een blauwe tulpenvaas in huis niet zien of je rijk bent of niet, maar wel of je smaak hebt voor interieur! Heb je zo’n vaas in huis? Dan heb je ongetwijfeld verstand van mooie en decoratieve accessoires.

Vaas in verschillende vormen

Bij een traditionele tulpenvaas denk je aan een piramidevormige vaas van anderhalve meter hoog. Vandaag de dag kun je ook kleinere vazen aanschaffen die geïnspireerd zijn op de originele tulpenvaas. Zo zijn er vazen in ronde, ovale en vierkante vormen.

Dat niet alleen: blauwe beschilderingen hebben plaats gemaakt voor hippe kleuren! Zo past een mintgroene tulpenvaas goed in een modern interieur, een zwarte variant in een glamour inrichting en geeft een rode vaas een klassieke salontafel een romantische touch!

Tulpenvaas reinigen

Door de vele tuitjes aan de vaas, is het handig om te weten hoe je de tulpenvaas het best kan reinigen. Voor keramiek heb je geen speciaal speciale zeep nodig. Met een simpele afwasmiddel of allesreiniger krijg je je prachtige tulpenvaas moeiteloos weer schoon.

  • Vul de vaas met warm water.
  • Doe daar vervolgens een scheut allesreiniger bij.
  • En laat dit een paar uur staan.
  • Spoel het vervolgens goed om en je hebt weer een schone tulpenvaas die je meteen weer kan gebruiken!

Komt er na het omspoelen nog een vieze geur uit de vaas? Dan kun je het beste de vaas met bleekmiddel reinigen. Herhaal de bovengenoemde stappen, maar verruil de allesreiniger voor bleekmiddel.

Tip!
Reinig de tulpenvaas meteen als je er bloemen er in hebt gezet. Zo blijven er geen schadelijke resten achter voor je verse bloemen!

Inspiratie

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste interieurtrends? In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

Vazen bij Westwing

Voor een mooie tulpenvaas ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan vazen. Denk aan moderne, vintage en klassieke tulpenvazen voor een fancy interieur!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tulpenvaas is nog maar één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog op? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.