Turkse koffiemolen

Turkse koffiemolen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTurkse koffiemolen

Voor veel Nederlanders is een goede kop koffie aan het begin van de dag onmisbaar! De een drinkt een kop koffie voorafgaand aan zijn of haar werk, de ander drinkt koffie midden op de dag en weer een ander geniet het meest van de koffie na het eten. Wanneer drink jij jouw koffie? Met een antieke Turkse koffiemolen zet jij binnen no-time een verse kop koffie!

Een Turkse koffiemolen is niet alleen functioneel, want naast het maken van verse koffiemaling is het een fraaie accessoire voor in jouw interieur. Zeker in jouw keuken is het niet altijd makkelijk om passende accessoires te vinden voor tussen het keukengerei. Met een Turkse koffiemolen heb je de oplossing! Lees snel verder hoe je zelf overheerlijke Turkse koffie kunt zetten.

Een Turkse koffiemolen als antieke accessoire

Naast het feit dat je met een Turkse koffiemolen een heerlijk kop verse koffie of cappuccino kunt maken, vinden veel mensen dergelijke molens een fraai element voor het oog. De Turkse koffiemolens worden in verschillende modellen uitgegeven, zodat je altijd een type vindt dat aansluit bij jouw huidige inrichting.

Ken je iemand die helemaal weg is van Turkse producten? Wellicht is een Turkse koffiemolen dan een ideaal cadeautje voor zijn of haar verjaardag! Met een Turkse koffiemolen heb je een origineel en persoonlijk cadeautje, dat ideaal te combineren valt met bijvoorbeeld een pot Turkse koffiemaling.

DIY: Turkse koffie maken!

In Nederland koopt men doorgaans voornamelijk koffiemaling uit de winkel, maar Turkse koffie vergt een apart type koffiemaling. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om zelf Turkse koffie te maken met een Turkse koffiemolen. Toch is het drankje erg populair, naast bijvoorbeeld Turkse thee. Men gebruikt vaak Latijns-Amerikaanse koffiebonen, die in een Turkse koffiemolen met een zeer hoge maalgraad gemaald worden tot koffiemaling. Daar waar normale koffie vaak een medium maalgraad heeft.

Naast de zeer fijn gemalen koffiebonen, heb je voor Turkse koffie tevens vijftig milliliter water nodig per kopje, een zogenaamde cezve en een paar gram suiker.

  1. Giet het water in de cezve en voeg hier een paar gram suiker aan toe. Roer het geheel, tot de suiker is opgelost en het geheel aan de kook is gebracht.
  2. Neem de cevze van het vuur en voeg per kopje een koffielepeltje met versgemalen koffiemaling toe. Eventueel kun je een extra lepeltje toevoegen voor meer smaak.
  3. Breng de koffie tweemaal aan de kook, waarbij je de cevze tussentijds van het vuur neemt. Verwijder het schuim wat ontstaan is en schenk de koffie vervolgens ongefilterd in de kopjes.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.