TV kast

TV kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTV kast

Tijdens een wereldkampioenschap voetbal, een spannende actiefilm, of een hartverscheurende romance, wil je optimaal kunnen genieten zonder je te storen aan een onhandige plek of iets net niet goed kunnen zien.

Dan zorg je naast een goede TV, ook voor een perfect geschikte tv kast!

Eisen aan de TV kast

Natuurlijk kan de TV ook op een dressoir, een tafel of zelfs op sommige planken geplaatst worden, maar als de TV op een bijpassende TV kast wordt gezet dan heb je vanaf de bank een perfect zicht op wat er op TV is. Maar natuurlijk is er niet maar één TV kast beschikbaar – zoals bij de meeste meubels zijn hier ook verschillende modellen, stijlen en ontwerpen verkrijgbaar.

Berg de TV in een kast op

Heb je de TV liever niet in het zicht? Ga dan voor een hoge kast waar de TV in geplaatst kan worden.

  • Kies een mooi antieke kast voor in je Scandi of klassieke interieur. Verf deze in een kleur, pastel of grijze variant, als een ware blikvanger in de kamer.
  • Of ga voor een strakke kast in het wit en verrijk je moderne huis. Zorg dat de kast geen decoratieve elementen heeft, om de stijl in je interieur rustig en hedendaags te houden.

Waaraan moet een TV kast voldoen?

  • Ontwerp: een TV meubel moet er natuurlijk mooi uitzien en prachtig bij de rest van de meubels passen. Als je een TV kast wilt kopen, doe dat dan op basis van de stijl die je in huis hanteert.
  • Hoogte: De hoogte van een tv kast hangt af van de zithoogte van de bank. Met een lage bank en een hoge TV kast, is zelfs het mooiste ontwerp niet meer effectief.
  • Functionaliteit: Op de TV kast wordt de TV geplaatst, maar waar laat je de DVD-speler, videorecorder of Blu-Ray speler? De meeste TV kasten hebben naast voldoende ruimte voor de TV ook vakken waarin deze apparaten kunnen worden opgeborgen. Deze vakken kunnen open zijn, of voorzien van deurtjes en lades.
  • Flexibiliteit: Wil je een flexibel meubel? Dus een kast op wielen? Dit maakt het mogelijk TV en TV kast in een mum van tijd te verplaatsen, of aan te passen aan de behoeften van de kijkrichting.

Bekijk voordat je een TV kast koopt, wat de breedte van je TV is. Als je TV namelijk opeens een paar centimeter breder is dan het meubel, dan ziet het er niet meer mooi uit!

Een TV lowboardTV-Möbel

Een TV lowboard, of ook wel TV rack genoemd, is de meest populaire TV kast. Een TV lowboard is, zoals de naam al doet vermoeden, een laag board dat ideaal is als TV kast. Speciale TV lowboards voldoen aan bijna alle eisen die we stellen aan een TV kast!

Kies een TV meubel van hout, glas, metaal of kunststof en bepaal daarmee welke sfeer je aan de ruimte geeft waar de TV kast komt te staan. Of het meubel nu zwart, hoogglans wit of juist van een onopvallend glas gemaakt is: een TV lowboard is het perfecte TV meubel voor in huis.

De kleur van de TV kast

Welke kleur je uiteindelijk kiest voor een tv meubel, is afhankelijk  van de rest van je inrichting. Maak je in huis gebruik van lichte kleuren, dan is een TV kast in het wit het beste idee. En dat geldt ook voor tv kasten in combinatie met andere kleuren zoals zwart, bruin, groen, rood of blauw.

Je kunt ook kleurrijke accenten en contrasten aan je huis toevoegen. Kies een kleur die contrasteert met de rest van jouw interieur en creëer daarmee een mooi contrast – de TV kast wordt dan namelijk een echte eye-catcher!

DIY: Maak de TV kast zelf

Heb je een specifieke plek in huis waar je de kast waar een tv in kan, wilt gaan plaatsen? Of wil je gewoon een uniek meubel dat nog niemand heeft?

  • Maak bijvoorbeeld van oude houten kratjes, die je op elkaar kan stapelen, een kast waarop je jouw tv kan plaatsen. Varieer met hoogtes en creëer op deze manier een praktisch en trendy tv meubel;
  • Of maak van steigerhout een vierkant of rechthoekig object, waarin je de tv kan plaatsen. Zo werk je als het ware de tv weg. Plaats de tv kast op zichthoogte, wanneer je op de bank zit en geniet van een nieuw mooi meubel in huis.

Naast deze DIY projecten kan je ook op vele andere manieren een ruimte voor je tv in je interieur creëren. Je kan bijvoorbeeld ook heel simpel met metalen vakken aan de haal gaan en zo ook een tv meubel maken. Leuk voor in een industrieel interieur.

Met de aanschaf van een mooie TV kast haal je een super mooi meubel in huis, waarmee de woonervaring nog fijner en comfortabeler is. Een TV kast doet meer met de inrichting dan je van te voren kon bedenken!

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van meubels en woonaccessoires? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items en meubelstukken, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tv kast en andere meubels zijn nog maar één klik bij je vandaan.