Tv-meubel steigerhout

Tv-meubel steigerhout

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTv-meubel steigerhout

Met een mooi tv-meubel in de woonkamer wordt tv-kijken nog leuker. Tv-meubelen fungeren als ware blikvanger in het interieur van de zithoek. Naast de bank en de salontafel is het tv-meubel een meubel dat echt niet mag ontbreken in je woonkamer. Waar zet je anders je tv op? Wil je goed meegaan met de interieurtrends? Dan ga je voor een tv-meubel steigerhout.

Gebruik het hippe tv-meubel van steigerhout als pronkstuk in je woonkamer en zorg voor jaloerse blikken van je bezoek. Lees verder om te lezen waarmee je jouw steigerhouten tv-meubel een white wash look kunt geven en wat het verschil is tussen een tv-meubel van steigerhout en een tv-meubel van sloophout.

Steigerhout & sloophout

Een tv-meubel van steigerhout kom je veel tegen, want steigerhout is helemaal hip op dit moment. Het kan echter ook zo zijn dat je sloophouten tv-meubelen tegenkomt bij je zoektocht naar een leuke steigerhout tv-meubel. Ook sloophout is een trend voor interieurs en meubels. Wat is nu eigenlijk het verschil en waar kun je de twee houtsoorten aan herkennen?

Een tv-meubel van sloophout is net zoals het tv-meubel van steigerhout gemaakt van gerecycled hout. Het verschil is dat steigerhouten planken een meer natuurlijke look hebben, omdat ze effen van kleur zijn. Dit komt doordat het hout oorspronkelijk als hout gebruikt is voor steigers, vandaar de naam steigerhout. Sloophout is echt al gebruikt in verschillende toepassingen, bijvoorbeeld als hout van boten of houten huizen. De maat van de planken kan dus ook enorm verschillen. Het kan hierdoor allerlei kleuren en lakjes hebben, waardoor een meubel uit allemaal verschillende soorten houten planken bestaat.

DIY: tv-meubel steigerhout ‘white washen’

Als je een doorsnee tv-meubel of een tv-meubel van steigerhout hebt, maar deze te donker van kleur is voor jouw interieur, kun je het hout een white wash-behandeling geven. Dat issuper gemakkelijk! Zelfs mensen met twee linkerhanden kunnen het.

Je kunt op verschillende manieren je tv-meubel van steigerhout een white wash look geven. Dat geldt overigens ook voor steigerhouten tafels en andere steigerhouten meubelen.

  1. Met kalkwas
  2. Met kalkpasta
  3. Met verdunde krijtverf
  4. Met white wash met vernis

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.