TV meubel

TV meubel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTV meubel

Televisie kijken en de woonkamer lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat zou een stijlvol ingerichte woonkamer met banken, zonder het juiste TV meubel zijn? Deze biedt het televisietoestel het juiste podium voor de vertoning binnen jouw eigen vier muren.  

Misschien is jouw televisie wel een van de pronkstukken in jouw woon- of slaapkamer. Een mooi en stylish tv meubel is in zo'n geval een echte musthave! De vraag is natuurlijk: Waar kies je voor?

TV meubel: een onverwacht stijl statement

In de woonkamer valt jouw blik meestal eerst op de televisie, een goed uitgekozen TV meubel is daarom ook erg belangrijk. Je moet er alleen wel op letten dat het TV meubel bij de andere aanwezige meubelstukken in de woonkamer past, om zo een harmonieus totaalbeeld te creëren. Hoe pak je dat aan?

 • Heb je een huis met veel natuurlijke elementen dan is het prachtig om ook voor een TV meubel in deze stijl te gaan. Wat denk je van een robuust houten TV meubel of eentje in een retro stijl met schuine pootjes? Ook prachtig: een TV meubel van eiken of teak hout. Je beeldbuis krijgt zo echt een spot om te schitteren!;
 • Is jouw inrichting juist een stuk landelijker? Dan gaat je hartje vast sneller kloppen van een wit laag TV meubel met een handig kastje of een paar rotan mandjes waar je rommeltjes in kunt wegstoppen. Als je even niet zit te zappen, kun je jouw afstandsbediening perfect in een van die mandjes doen;
 • Heb je een moderne inrichting? Kies dan ook voor een TV meubel in een moderne stijl. Ga voor hoogglans in het wit of in stoer zwart. Of kies voor een TV meubel met een grafische look of uitgesproken kleur.

tv-meubel in woonkamer in countrystijl

Welke type TV meubel past het beste bij jouw manier van wonen?

De keuze uit soorten TV meubelen is ontzettend groot. Zo heb je:

 • TV-audio meubels;
 • TV kasten;
 • TV rekken;
 • Een muurbeugel;
 • Of een TV voet.

Het is natuurlijk maar net waar je voorkeur naar uit gaat en waar je de ruimte voor hebt. Misschien voel je meer voor een kast die dicht kan waardoor je niet de hele dag tegen je tv aan hoeft te kijken. Of heb je een voorkeur voor een tv meubel aan de muur. Er zijn behoorlijk wat opties voor je om uit te kiezen…

TV meubel: audio meubel voor in de woonkamer

Een audio meubel biedt meer opbergmogelijkheid voor de televisie en is ook nog eens praktisch. Een audio meubel is een laag dressoir met plaats voor de televisie. Onder deze plek is meestal ruimte voor overige voorwerpen, zoals een DVD- of Blu-ray speler, ontvanger en andere hi-fi apparatuur.

laag tv-meubel met opbergruimte

Het materiaal voor een audio meubel varieert. Naast hout of kunststof kunnen ook glaselementen of metaal worden gebruikt. Ook hoogglans oppervlakken zijn populair, omdat deze een elegante en moderne ambiance uitstralen.

TV rek voor de televisie

Rekken zijn veel eenvoudiger dan audio meubels. Ook een rek biedt als TV meubel plaats voor de televisie en andere soorten elektronica, die door steunen van metaal of kunststof worden gedragen. Ook in dit geval wordt glas, hout of kunststof als materiaal voor een rek gebruikt. De keuze voor het type is afhankelijk van hoeveel plaats je nodig hebt voor de verschillende apparaten die zijn aangesloten op jouw televisie.

In het geval je over meerdere apparaten zoals DVD- en blu-ray speler, spelcomputer en een ontvanger beschikt, is het raadzaam om een breder of hoger rek met veel ruimte te gebruiken. De breedte is echter ook afhankelijk van hoeveel ruimte voor een TV meubel in jouw kamer beschikbaar is en natuurlijk hoe groot jouw televisie is.

multifunctioneel modern tv-meubel

Een laag tv-meubel in huis

Met een laag tv-meubel heb je plek voor je tv, voor andere spulletjes of voor bijvoorbeeld kleding in je slaapkamer. De opbergruimte is echter niet het enige voordeel van een laag tv-meubel, ook is het mogelijk om er een muur mee op te vrolijken. We hebben immers allemaal wel zo’n kale muur, waar geen accessoire bij aan lijkt te sluiten. Door hier een laag tv-meubel tegenaan te zetten, kun je de aandacht van de sobere muur afleiden. Dit lukt zeker als je een laag tv-meubel combineert met verschillende accessoires.

Zorg dat het tv-meubel qua stijl aansluit op de toon van het interieur in je woning. Combineer bijvoorbeeld niet een modern, laag tv-meubel met klassieke meubels. Dit geeft een rommelig gezicht aan je inrichting, wat je vanzelfsprekend wilt voorkomen.

TV hoekmeubel voor een ruimtelijk effect

Je kamer wordt gezelliger als je er leuke meubels aan toevoegt. Ben je momenteel nog niet helemaal content met de sfeer in je woon- of slaapkamer? Zorg voor een kleine aanpassing, door een nieuw meubel toe te voegen. Denk aan een tv-hoekmeubel, die je in verschillende modellen en materialen kunt kopen. Een hoek tv-kast past hierdoor in vrijwel ieder interieur. Waar kun jij een tv-hoekkast goed gebruiken?

tv-hoekmeubel in metaal en in hout

Een tv-meubel in een hoek zorgt voor een speels effect. Veel meubels zijn namelijk al recht, waardoor een gezellig hoekje met een hoekmeubel voor de tv voor meer sfeer kan zorgen. Een tv-hoekmeubel biedt niet alleen plek voor je tv, maar ook ruimte voor bijvoorbeeld je collectie met dvd’s, cd’s of tijdschriften, spullen die je anders in andere kasten zou plaatsen. Kortom, een tv-hoekmeubel is niet alleen een mooie, maar ook een praktische toevoeging aan je meubels!

Een klein tv-meubel voor je kamers zoeken

Een klein tv-meubel moet aansluiten op de stijl van de rest van je interieur. Heb je nu bijvoorbeeld veel eiken meubelen? Kies dan voor je klein tv-meubel een kleur die aansluit bij het lichte van deze houtsoort. Dit geldt bijvoorbeeld ook als je momenteel veel meubels van teak hebt. Voor een moderner interieur zijn dressoirs met hoogglans geschikter, door de strakke uitstraling van een dergelijke wandmeubel.

Ook hangt het van de plek waar je een klein tv-meubel wilt gebruiken af, welk model hier het beste op aansluit. Tegen een witte muur in de woonkamer kun je bijvoorbeeld een klein tv-meubel in het zwart zetten. Hiermee creëer je een speels contrast, wat een gezellige uitstraling geeft. Dit maakt het wonen in je huis nog leuker.

tv-meubel in country-stijl

DIY: een klein tv-meubel opvrolijken

Een kleine tv-meubel heeft vaak ofwel lades, ofwel een open kastdeel. Dit open kastdeel kun je gebruiken om verschillende accessoires tentoon te stellen. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je bezoek en andere gezinsleden. Gebruik je een klein tv-meubel bijvoorbeeld in de slaapkamer, dan bieden deze open kastvakken plek voor je favoriete boeken, dvd’s of bijvoorbeeld een stapeltje handdoeken.

Andere accessoires die ook altijd geschikt zijn voor het gebruiken in het open kastdeel van een klein tv-meubel, zijn bijvoorbeeld:

 • Zilveren of gouden accessoires als kandelaren;
 • Vrolijke bloempotjes met kleine plantjes;
 • Een schaal met een combinatie van bijpassende accessoires.

Tip: kies voor een kast met een beperkte diepte. Zo houd je de kamer breed!

Andere opties als TV meubel

 • Een zeer indrukwekkend TV meubel is de televisiewand, waarin de televisie wordt geïntegreerd. Dit meubelstuk neemt de hele muur van de woonkamer in gebruik. Hierdoor is de televisiewand een echte blikvanger, maar vaak duurder dan audio meubels en rekken. Bovendien heeft de televisiewand veel ruimte nodig, wat dus een grote woonkamer vereist;
 • Is er echter maar weinig ruimte in het huis, dan biedt zich als alternatief een muurbeugel aan, die je aan de muur van de woonkamer kunt bevestigen. Voorwaarde hierbij is wel dat je het zorgvuldig monteert. Niets zou droeviger zijn dan een televisie die van de muur afvalt;
 • Houd je wel van een beetje vintage in huis? Ga dan voor een oude scheepskist of een aantal hele sterke koffers die je als TV meubel kunt gebruiken. Hartstikke cool en uniek!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere TV meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. En dat altijd voor een mooie prijs want bij Westwing krijg je tot 70% korting! Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.

Foto’s: Westwing & ©Living4media