Tweepersoonsbed

Tweepersoonsbed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorTweepersoonsbed

In de slaapkamer staat gezelligheid en comfort op de voorgrond. De inrichting en het ontwerp van deze kamer zou zo moeten worden ingedeeld dat de slaapkamer meubels de ruimte optimaliseren en het echt knus maken.

Bedden zoals bijvoorbeeld een tweepersoonsbed, futon, queensize- of een kingsize bed passen perfect in dit plaatje en zullen naast comfort ook voor een stijlvolle slaapkamer zorgen.

Kies het juiste bed

Een fijne plek waar je echt kan ontspannen voor een goede nachtrust zijn de basisvereisten voor een goede start van de dag. En voor een wel uitgeruste slaap is het daarom van belang het juiste bed te kiezen! Wanneer je bijvoorbeeld een partner hebt, is een tweepersoonsbed echt een uitkomst. Met een tweepersoonsbed kan je samen slapen en alsnog genoeg ruimte voor jezelf creëren. Daarnaast is het wanneer je alleen bent eveneens heerlijk om een tweepersoonsbed te hebben, zodat je werkelijk alle ruimte in het bed voor jezelf hebt.

Een tweepersoonsbed met opbergruimte

Een tweepersoonsbed met opbergruimte is dubbel zo handig! Terwijl je hierbij alle ruimte hebt om te slapen, beschikt het bed aan de andere kant over veel bergruimte. Op deze manier kan je dingen in het tweepersoonsbed opbergen wat een opgeruimd gevoel geeft.

De meeste van de bedden met opbergmogelijkheden zijn gemakkelijk en handig in gebruik. Want ze nemen over het algemeen geen extra ruimte in.

Verder, is het aan te raden om de keuze van het type tweepersoonsbed te baseren op de afmeting van het bed en die van de kamer. Het is natuurlijk wel prettig dat je jezelf gewoon kan uitstrekken en door de kamer kan lopen zonder tegen het tweepersoonsbed aan te stoten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweepersoonsbed?

Een tweepersoonsbed bestaat, zoals elk ander soort bed, uit twee onderdelen: de bedbodem en het matras. In sommige gevallen komt daar zelfs nog de lattenbodem bij. Deze verschillende bed delen kan je volledig afzonderlijk van elkaar selecteren. Hou er echter wel rekening mee dat het matras aan de afmetingen van het bed wordt aangepast.

 • TweepersoonsbedDe keuze van het frame van het tweepersoonsbed is belangrijk, aangezien dit het bed vorm geeft en ook zo de stijl en uitstraling bepaalt. Wil je een bed dat gemaakt is van hout, metaal of rotan? Een boxspring, waterbed, futon bed of toch een gestoffeerd bed? Een bed met hoofdeinde of misschien zonder? Zoals je kan zien is de keuze aan tweepersoonsbedden eindeloos.
 • Bij aankoop van het matras moet in eerste instantie naar de grootte van het bed worden gekeken. Daarna kan je jouw keus baseren op de zekere mate van hardheid. Deze hardheid is vooral afhankelijk van het lichaamsgewicht. Daarnaast moet je je natuurlijk wel comfortabel in het bed voelen en is het een kwestie van voorkeur.
 • Een ander zeer belangrijk criterium waar je evenzeer rekening mee moet houden, zoals ook al eerder aangegeven, is de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Het is aan te raden om je kamer eerst op te meten en te bepalen wat je allemaal in de kamer wil hebben voordat je een tweepersoonsbed koopt. Het is natuurlijk wel van belang dat het tweepersoonsbed in de ruimte past zonder er een hindernisbaan van te maken.

Een tweepersoonsbed in jouw woonstijl

Voor in ieder interieur, afhankelijk van de grootte, bestaat er een tweepersoonsbed. Maar, door het design en de kleur van het bed, op de rest van de ruimte aan te passen, zorg je ervoor dat het ook een mooie verrijking is aan de kamer.

 • Wil je graag een romantische sfeer in je slaapkamer? Kies dan voor een mooi wit tweepersoonsbed dat op sierlijke pootjes staat. hang er een wit kanten gordijn overheen en zo waan je je al snel in dromerige sferen.
 • Of slaap je liever in een industriële woonstijl? Ga dan voor een zwart rauw bed tegen een robuuste muur. Een stoere ruimte voor een rustgevende nacht.
 • Daarnaast kan een strak en modern ingerichte slaapkamer ook een mooie verrijking zijn in je huis. Denk aan strakke vormen in een witte of zwarte kleur. Hou het beddengoed eveneens in die kleur en vul het aan met zachte materialen voor een warme sfeer.

Matrassen voor een tweepersoonsbed

Welke matrassen zijn geschikt voor een tweepersoonsbed? Moet je een grote of twee kleine bedden nemen? In het algemeen, is een tweepersoonsbed 140 cm × 200 cm. Wat het maakt dat wat je ook kiest er in beide gevallen ruimte genoeg is voor twee in het tweepersoonsbed. En of je nu kiest voor één geheel matras of twee kleine matrassen hangt van de persoonlijke voorkeuren en smaak af. Hier zou je goede afspraken tussen jou en jouw partner moeten maken, aangezien beide opties voor- en nadelen hebben.

 • Als je kiest voor een groot matras voor het tweepersoonsbed dan is het voordeel dat er geen grens in het midden is, waar je eventueel tussen kunt vallen.
 • Het nadeel van dit type matras is dat beide partners op dezelfde hardheid van het matras moeten liggen, wat in voorkeur van beide partners verschillend kan zijn.
 • Daarnaast, hoort het matras ook aan de hand van het gewicht te worden bepaald en vaak zit daar verschil. En dan kan je beter kiezen voor twee verschillende matrassen eigenlijk.
 • Of kies je voor twee afzonderlijke matrassen? Dan kunnen jij en je partner beide hun eigen matras kiezen. Dus waar de hardheid van het matras moet liggen.
 • Het nadeel hierbij is dat er een grens, of ook wel een scheur genoemd, tussen de matrassen in ligt. Dit kan hinderlijk zijn tijdens het slapen of wanneer je heerlijk tegen je partner aan wilt kruipen.

Kortom, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat en wat je als prettig ervaart!

Een liefdesbrug

Er is een magische uitvinding die ervoor zorgt dat de grens die ontstaat wanneer je twee aparte matrassen hebt, weg kunt werken!

Dit fantastisch idee is een langgerekte t-vormig voorwerp wat gemaakt is van plastic folie en heeft de naam: de liefdesbrug. Dit voorwerp is ontworpen zodat de opening tussen twee matrassen weggewerkt kan worden.

Met behulp van deze liefdesbrug kan je dus in een mum van tijd van twee matrassen één gemeenschappelijke maken. Wat eigenlijk alleen nog maar voordelen oplevert.

Beddengoed voor een tweepersoonsbed

Het beddengoed voor een tweepersoonsbed kent werkelijk geen grenzen. Hier heb je de keus uit verschillende kleuren, patronen en materialen. Door zo nu en dan verscheidene soorten beddengoed te gebruiken wordt er de mood en sfeer van de kamer eveneens aangepast. Kies dus de patronen en kleur verstandig, om zo de sferen die je wilt creëren extra te benadrukken.

Op zoek naar meer inspiratie om je slaapkamer met de mooiste meubels en woonaccessoires te decoreren? Kijk dan eens op Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw tweepersoonsbed is nog maar één klik bij je vandaan!