Velours bank

Velours bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVelours bank

Stel, je bent op zoek een warm accent voor in je huis. Maar je wil niet meteen je hele interieur omgooien. Alleen al een trendy blikvanger in de kamer lijkt je een mooie toevoeging. Dus hoe kies je wat bij de rest van de inrichting past? En hoe zorg je ervoor dat het mixen van stijlen in evenwicht zal blijven?

Met een velours bank is die eyecatcher snel gevonden. Want met dit fluwelen randje aan je interieur zorg je meteen voor een warme en gezellige sfeer in huis. En daarnaast is een bank van velours ook nog eens heel comfortabel en geeft het een rijk gevoel in je woning.

Wist je dit van de velours bank?

Velours is afkomstig uit het Frans en wordt in Nederland ook wel aangeduid met de naam fluweel. Deze stof is rond 1400 uit Azië overgekomen naar Italië en daar werd het fluweel weven voortgezet. Velours of fluweel, is een zachte en glanzende stof die vroeger voornamelijk voor dure kleding werd gebruikt. Met behulp van een speciaal weef techniek en touw, krijg je een stof die bestaat uit maar een pool (vandaar de glans ook op een velours bank).

In Nederland werd fluweel pas in de 17e eeuw echt populair. Rijke mensen droegen in die tijd graag kleding van velours. En door deze populariteit werden er zelfs straatnamen naar vernoemd, zoals de Fluwelen Burgwal.

Pas in de 21st eeuw werd velours ook voor meubels en andere woonaccessoires gebruikt. En door de vele kleuren waarin de fluwelen stof bestond en bestaat, is onder andere de velours bank heel goed in een interieur te verwerken.

De velours bank als een blikvanger in huis

Door de luxueuze en warme uitstraling van de fluwelen stof, verrijk je jouw huis echt met een velours bank. En doordat de bank in vele formaten en kleuren voorkomt, past deze ook in de stijl van jouw interieur.

  • In een strakke inrichting geeft een velours bank een zacht sfeer aan de ruimte. En samen met koperen woonaccessoires, maakt deze het plaatje af van een rijk en warm interieur.
  • Ook kan een velours bank in een zachte pastel tint, heel mooi in een kinderkamer worden geplaatst. Door de subtiele uitstraling van de bank in de ruimte, zal dit voor een gemoedelijke en warme uitstraling zorgen.

Op zoek naar een zachte blikvanger in huis? Dan kan je met een mooie en comfortabele velours bank, je interieur verrijken. En vanwege de vele kleuren en formaten, past dit fluwelen meubelstuk in elk huis.