Velours behang

Velours behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVelours behang

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe uitstraling in je huis. Een look dat een zachte en luxe sfeer geeft en goed gecombineerd kan worden met je huidige meubels. Want, je hebt geen zin in een gehele make-over en je wil met een kleine aanpassing een groots effect creëren.

Met een velours behang op de muur, creëer je een unieke uitstraling in je interieur. En doordat het behang in vele kleuren en patronen verkrijgbaar is, zal het ook zeker in jouw huis passen.

Welk soort velours behang kies je?

Met een velours behang op je muren, waan je al snel in een luxe omgeving. Door zijn chique uitstraling en zachte toplaag, geeft het een exclusieve look. Kies een kleur en dessin dat past bij jouw woonstijl en hang het behang op in het soort dat jouw voorkeur heeft.

  • Een velours vliesbehang, is heel makkelijk zelf aan te brengen op je muur. Het heeft als voordeel dat het niet vlekt en is tevens sterk waardoor je er langdurig van kan genieten.
  • Wanneer je glasweefselbehang kiest, ga je voor een sterk soort velours behang dat zelfs een beschadigde muur kan versterken. Het is vaak ook nog duurzaam en zelfs brandvertragend. Het is wel van belang om de juiste lijm, behangpatel, hobbymes en een roller te gebruiken bij het plaatsen van het behang.
  • Velours vinylbehang is een andere optie. Het heeft een kunststof toplaag, waardoor het behang ook in bijvoorbeeld de badkamer opgehangen kan worden. Of op plekken in huis waar het velours behang veel wordt aangeraakt.

Ieder interieur vraagt om een verschillend soort behang, laat je daarom dus goed informeren over de verschillen en welke soort het best is voor welke ruimte. Zo kan je lang genieten van velours behang in jouw interieur.

Mix op het velours behang

Velours behang in je huis oubollig? Dat zeker niet meer. Want door de verschillende sprekende kleuren en mooie dessins, is het behang weer helemaal trendy voor in een interieur. Het is weer wat anders dan standaard behang, aangezien het zachte materiaal een extra dimensie geeft in de ruimte.

Maar vind je een velours behang in zijn geheel toch iets te overheersend in je interieur? En hou je toch al wel van een mix van materialen? Dan kan je ook voor een subtiele velours accent kiezen op je behang.

Ga voor een klein patroon, voor een romantisch randje. Of kies een streep print op het velours behang, om de ruimtes in huis wat speelser te maken. Een mooi contrast in materialen, dat een neutrale sfeer in je interieur kan laten opleven.

Velours behang past in ieder interieur

Een muur behangen met een velours stof, lijkt misschien wat ouderwets. Maar het kan juist een ruimte een mooie, trendy look geven.

  • Hou je van een klassiek interieur? En heb je daar al je meubels en woonaccessoires op aangepast? Dan zal een mooi velours behang in een pastel tint, voor een extra fijn en dromerig accent zorgen.
  • Of past een industriële stijl beter in je huis? Dan gaat een zwart velours behang naast stoere meubels, een mooi contrast geven.
  • Ook bestaat velours behang in mooi zee groene en oker gele tinten, waardoor het jouw eclectische woonstijl eveneens mooi kan verrijken.
  • Daarnaast past velours ook heel goed in een Barok stijl. Door het behang in een warme rode of paarse tint op te hangen, creëer je nog een extra sierlijke en warme sfeer in je interieur.

Laat je inspireren door de verschillende kleuren en prints en kies welk velours behang in de stijl van jouw huis past. Want door de sfeer die het al afgeeft in je interieur, zal je jouw huis verrijken met een trendy en unieke uitstraling.

Vind bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, een grote variatie aan accessoires en meubels die mooi samengaan met een trendy velours behang op de muur! En waan je zo in een warme en luxe omgeving!