Verjaardagskaarsjes

Verjaardagskaarsjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVerjaardagskaarsjes

Lang zal je leven! Hiep hiep hoera! Je bent jarig en dus is het tijd voor slingers, ballonnen, cadeautjes en natuurlijk een heerlijke verjaardagstaart.

Een echte verjaardagstaart is niet compleet zonder vrolijke verjaardagskaarsjes. Het blijft altijd een feestelijk gezicht wanneer iemand met een taart vol kaarsjes de kamer binnenstapt.

Verjaardagskaarsjes ter decoratie

Wanneer je besluit om zelf een verjaardagstaart te bakken, dan hoop je dat je gasten niet alleen onder de indruk zijn van de smaak van je taart, maar ook hoe deze eruit ziet. Decoratie is minstens zo belangrijk als de smaak. Als je niet zo’n goede taartdecorateur bent, komen verjaardagskaarsjes goed van pas. Met een taart vol kaarsjes heb je weinig andere decoratie nodig om je gasten te imponeren.

Verjaardagskaarsjes tellen

Hoe oud ben je geworden? Hoe hard je de rest van het jaar ook probeert om de leeftijdsvraag te ontwijken, op je verjaardag ontkom je er niet aan. Natuurlijk helpt de verjaardagstaart traditie je daar ook niet bij. Voor elk jaar een kaarsje. Dus tellen maar!

Doe een wens!

Nog een traditie: wie in een adem alle verjaardagskaarsjes uitblaast, mag een wens doen. Het is een beetje flauw misschien, maar toch blijft het een grappig gezicht als de kaarsjes keer op keer weer aangaan. Bij deze magische kaarsjes kun je blazen wat je wil, maar uit gaan ze niet.

Weetje! Kaarsjes uitblazen taboe in Australië

Sinds 2013 mogen Australische kinderen op school en bij de kinderopvang geen kaarsjes meer uitblazen op een verjaardagstaart. Deze hygiëneregel van de nationale gezondheidsraad moet verspreiding van ziektekiemen voorkomen. Als kinderen wel verjaardagskaarsjes willen uitblazen, dan moet de jarige hiervoor een losse taartpunt of cupcake meenemen.

Geen zin in verjaardagskaarsjes? De alternatieven

Vind je de kleine gekleurde kaarsjes een beetje standaard of vind je het zonde om de door jou zo mooi gedecoreerde taart vol met kleine kaarsjes te zetten? Kies dan een feestelijk alternatief.

  • Cijferkaarsjes
    Om te benadrukken dat iemand een bijzondere leeftijd bereikt heeft, kan je het aantal kaarsjes vervangen door één grote kaars. Kies voor een cijferkaars van de leeftijd van de jarige. Door cijfers te combineren is elke leeftijd te maken die je maar wilt.
  • Happy Birthday
    Een taart met een boodschap voor de jarige. Versier je taart met een speciale Happy Birthday-kaars, of laat een kaars bedrukken met een speciale persoonlijke boodschap.
  • Vuurwerk
    Als je kaarsjes een beetje braaf vindt, kies dan voor sterretjes voor een extra sprankelende taart.